Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ya Güneş doğacak ya da puan farkı Kocaman olacak

Ya Güneş doğacak ya da puan farkı Kocaman olacak

Beşiktaş, kritik randevuda Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Ya Güneş doğacak ya da puan farkı Kocaman olacak

Pepe-Talisca’nın yerine Tosic-Ozzie

BEŞİKTAŞ’TA sarı kart cezalıları Pepe ve Talisca bugünkü F.Bahçe derbisinde forma giyemeyecekler. Siyah-beyazlı takımın teknik patronu Şenol Güneş bu futbolcuların yokluğunda savunmanın ortasında Medel ve Tosic’i oynatacak, Vida’yı kulübeye çekecek. Orta alanda ise Atiba-Tolgay-Oğuzhan üçlüsü görev yapacak.
BU arada hafif bir sakatlığı olmasına karşın derbide forma giymek istediğini hocasına söyleyen Gökhan Gönül, maça ilk 11’de başlayacak. Adriano ise sol bekte olacak ve Caner yedek soyunacak.
Valbuena kulübede ilk 11’de Dirar var
F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, perşembe günü yapılan antrenmanda sakatlık yaşayan Mathieu Valbuena’yı bugünkü Beşiktaş derbisinde yedek soyunduracak. Tecrübeli çalıştırıcı, geçen hafta oynanan Aytemiz Alanya mücadelesinde ligde ilk kez yedek kalan Nabil Dirar’ı sahaya sürecek.
ÖTE yandan rahatsızlığı geçen Volkan Demirel, kaleyi Carlos Kameni’den devralacak. Ayrıca kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım’ın yokluğunda sol bekte İsmail Köybaşı görev yapacak.
MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Beşiktaş bu sezon iç sahada öne geçtiği maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlikle yenilmedi, F.Bahçe ise deplasmanda geriye düştüğü maçlarda 3 beraberlik, 1 mağlubiyet ile galip gelemedi.
Spor Toto Süper Lig’de 15 maçtır yenilmeyen F.Bahçe (9G, 6B) ayrıca son 7 deplasman maçında 3 galibiyet 4 beraberlik ile hiç kaybetmedi. Kanarya hem ligde hem de deplasmanda en uzun yenilmezlik serisinin sahibi.
Ev sahibi siyah-beyazlılar adına bugünkü derbi final niteliğinde. Devler Ligi’ndeki Bayern Münih şokunu atlatmak isteyen Kartal’ın ligdeki zirve yarışına tutunması için kazanması gerekiyor.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 14 F.Bahçe derbisinde 3 kez gülerken, 7 mağlubiyet, 4 beraberlik yaşadı.

Beşiktaş bu sezon ligde iç sahada (6), F.Bahçe ise deplasmanda (8) kalesinde en az gol gören takım.

Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde iç sahada en fazla maç kaybettiği rakibi 21 kez ile F.Bahçe.
Son 19 derbide F.Bahçe, Beşiktaş’a sadece 3 kez yenilirken 10 kez kazandı. 6 maç ise berabere bitti.
Aziz Yıldırım, F.Bahçe’deki başkanlığı süresince çıkılan 52 Beşiktaş derbisinde 25 galibiyet, 16 yenilgi, 11 beraberlik gördü.
F.Bahçe, Süper Lig’de oynadığı son 15 derbi maçta da yenilmedi. 7 galibiyet, 8 beraberlik alan Kanarya bu maçların 9’unda kalesini gole kapattı ve sadece 3 tanesinde gol kaydedemedi.
İŞTE MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş: Fabri-Medel-Tosic-Gökhan-Adriano-Quaresma-Atiba-Tolgay-Oğuzhan-Babel-Love
Fenerbahçe: Volkan-Neustadter-Neto-Isla-İsmail-Mehmet Topal-Josef-Giuliano-Aatif-Dirar-Fernandao

Haberin Devamı