Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Wimbledon lordu Djokovic

Wimbledon lordu Djokovic

Sezonun 3. Grand Slam’inde zafere Federer’i deviren Sırp raket ulaştı

Wimbledon lordu Djokovic

FEDERER, arka bahçesi sayılan Wimbledon’da 8. kez kazanır mıydı? Birçok kişinin yanıtı “Hayır”dı. Henüz geçtiğimiz yıl 2. turda Stakhovsky’ye trajik şekilde elendikten sonra formdan düştüğü ve yeni bir Grand Slam zaferinden iyice uzaklaştığı söyleniyordu. Ama ‘Ekselansları’ finale kadar yalnızca bir set vererek gelip birçoğunu şaşırttı. Şimdi önünde tek engel kalmıştı. Djokovic.

iyi başlayan Nole’ydi. Servis oyunlarını puan vermeden kazanıyor, Federer’in de servisine tutunmasında zorluk çıkarıyordu. Ama tie-break’te yaptığı basit hatalar ilk sette geri düşmesine sebep oldu.

1-0’dan geri gelmeyi hatta maç için servis atmayı başardı Sırp raket. Müthiş kontrollü oynayıp, topu istediği yere yönlendirme konusunda zorlanmıyordu. Dahası, her ne kadar ace’lerde Ekselansları’nın 13/29’luk üstünlüğü olsa da, Djokovic’in ayak dibine yaptığı return’ler ve 2. servis sonucu oyunun uzun rallilere dönüşmesi, Nole’nin lehine oldu. Kuşkusuz passing shot’ların da altını çizmek lazım. File önüne çokça gelen Federer, Djokovic’in kontrollü ve etkili vuruşları karşısında çoğu zaman hareketsiz kaldı. Ama buna rağmen, dördüncü sette hepimiz maçın artık bittiğini düşünürken, 17 kez Grand Slam şampiyonu ‘Fedex’ müthiş bir geri dönüşe imza attı ve 2-5 geriden gelerek maçı 5. sete taşımayı bildi.

Haberin Devamı

‘FEDERER İZİN VERDİ’

SONUÇTA bahsettiğimiz kişi o kortta, 7 kez şampiyonluğu tatmış bir tenis efsanesi. Aynı şeyi geriden gelerek bir kez daha başarabilirdi. Ama Djokovic her topa raket koymayı başarıp, atletizmiyle hepimizi kendisine hayran bırakıp, buna izin vermedi. Nitekim 2011’den sonra bir kez daha, 5 yaşında ilk tenis maçını izlediği turnuvadan şampiyonlukla ayrılmayı başarıyordu. Maç sonrası röportajında, “Roger’a kazanmama izin verdiği için teşekkür ederim” dedi ve aslında şakayla karışık da olsa önemli bir mesaj verdi.

Yazının başında sorduğum soruya bu finalden sonra kim nasıl yaklaşır bilemem ancak Federer 32 yaşında da olsa, zaman zaman performansı da düşse hala her şeyi yapabilir. Djokovic ise bu insanüstü tenisi ve atletizmiyle daha çok şampiyonluk süpürecektir, yalnız koçu Boris Becker ile birlikte biraz daha spor ahlakına ve kort içinde centilmenlik aşısına ihtiyacı var.

Haberin Devamı