Gazete Vatan Logo
Basketbol Wilbekin Ay-Yıldızlı formayı giyecek

Wilbekin Ay-Yıldızlı formayı giyecek

Basketbol Federasyonu’nun vatandaşlık işlemlerini tamamladığı Darüşşafaka’nın ABD’li guardı Scottie Wilbekin’e Milli Takım yolu açıldı. Genç yıldız, Ay-Yıldızlı ekibin 28 Haziran ve 1 Temmuz’daki Ukrayna ve İsveç maçlarının kadrosunda yer alacak.

Wilbekin Ay-Yıldızlı formayı giyecek

A Milli Basketbol Takımı’nın yeni ‘devşirme’ oyuncusu, Darüşşafaka ile bu sezon Eurocup şampiyonluğu yaşayan ABD’li oyun kurucu Scottie Wilbekin oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun başvurusu üzerine vatandaşlık işlemleri tamamlanan 25 yaşında ve 1.88 boyundaki genç yıldızın, Ay-Yıldızlı formayı giymesi konusundaki pürüzler de bu sayede giderildi. Böylelikle Wilbekin, Boşnak asıllı forvet Emir Preldzic ve son dönemde Milli Takım’a büyük katkı veren ABD asıllı Ali Muhammed (Bobby Dixon)’den sonra Ay-Yıldızlı takımda görev yapacak 3. devşirme oyuncu statüsünü kazandı.

Darüşşafaka’nın geçtiğimiz sezon Eurocup şampiyonluğunu kazanmasında büyük pay sahibi olan yıldız oyuncu, 12 Dev Adam’ın 28 Haziran’da Ukrayna ve 1 Temmuz’da da İsveç ile Ankara Arena’da oynayacağı karşılaşmalar için açıklanacak Milli takım kadrosunda yer alacağı belirtildi. Milli Takım coachu Ufuk Sarıca’nın aday kadroyu önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

(HT Spor)