Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar VakıfBank bitti demeden bitmez!

VakıfBank bitti demeden bitmez!

Eczacıbaşı 2-0 önde olduğu maçın 3. setinde de 20-10’luk avantaja sahipti. Ancak 15-2’lik seriyle durumu 2-1’e getiren VakıfBank, Zhu Ting’in 28 sayıyla yıldızlaştığı karşılaşmayı kazanmayı bildi.

VakıfBank bitti demeden bitmez!

VESTEL Venus Sultanlar Ligi 6. hafta maçında VakıfBank, deplasmanda en yakın rakibi Eczacıbaşı VitrA’yı 3-2 devirerek hem namağlup ünvanını hem de liderliğini sürdürdü. Aslında karşılaşmayı 2 farklı bölümle ele almak lazım. Kosheleva-Boskovic ikilisinin skor yükünü sırtladığı turuncu-beyazlılar 29-27 ve 25-17’lik skorlarla setlerde 2-0 öne geçti ve 3. oyunda da 20-10’u buldu. Sarı-siyahlıların başantrenörü Giovanni Guidetti de bu anlarda neredeyse ilk 6 başlattığı tüm oyuncuları kenara aldı. Ancak bu dakika itibariyle VakıfBank sahaya adeta yüreğini koydu.

PASÖR Cansu Özbay’ın maestro gibi yönettiği sarı-siyahlılar ilk önce 15-2’lik seriyle durumu 2-1 yaptı. Artık rüzgar tamamen VakıfBank’ın arkasındaydı. Kaptan Gözde Kırdar’ın hırsı ve müthiş mücadelesiyle yeniden ayağa kaldırdığı VakıfBank’ı hücumda da Zhu Ting adeta tek başına ayakta tuttu. Sonraki 2 seti 25-21 ve 15-10’luk skorlarla hanesine yazdıran sarı-siyahlılar, Türk voleybol tarihinin en önemli geri dönüşlerinden birine imza atarak 6’da 6 yaptı.

Haberin Devamı

SALONUN dolup taştığı müsabakada Ting 28, Rasic 17 ve Gözde 16 sayıyla oynayarak galibiyete büyük katkıda bulunurken, Eczacıbaşı’nda ise Kosheleva 21, Boskovic 17 ve Larson 13 sayı üretti.