Gazete Vatan Logo
Voleybol 10'dan daha büyüğü yok!

10'dan daha büyüğü yok!

Şampiyonlar Ligi finalinde Imoco ConeglIano’yu set vermeden deviren VakıfBank zafere ulaştı.

10'dan daha büyüğü yok!

Temsilcimiz, 25-19, 25-13 ve 25-23’lük skorlarla 10’da 10 yaparak namağlup sonuca ulaştı. Tarihindeki 3. şampiyonluğuna ulaşan sarı-siyahlılarda Zhu yıldızlaştı.

BAYANLAR Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank, ev sahibi Imoco Conegliano’yu 3-0 yenerek tarihideki 3. Devler Ligi şampiyonluğuna ulaştı. İtalya’nın Treviso şehrinde oynanan mücadelede temsilcimizde Zhu 22, Lonneke 14 ve Kimberly 12 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Conegliano’da ise Ortolani 12 sayı buldu.
KARŞILAŞMAYA 8-6 üstünlükle başlayan sarı-siyahlılarda Kimberly ürettiği 5 sayıyla takımını sırtladı ve VakıfBank 25-19’la 1-0 öne geçti. Müsabakanın bundan sonraki kısmında Zhu fırtınası esmaye başladı. 2. setin başında 5-1’i bulan VakıfBank’ta Çinli yıldız 8 sayı bularak oyunu 25-13 gibi çok açık farkla temsilcimize getirdi. 3. set belki de maçın en çekişmeli bölümüydü. Son anlara kadar kopmayan bu oyunun yıldızı da tabii ki Zhu’ydu. 23 yaşındaki smaçör 10 sayı buldu, sarı-siyahlılarda 25-23’le şampiyonluğunu ilan etti.
NİCE ZAFERLERE...
VESTEL Venus Sultanlar Ligi’ne yarı finalde veda ederek gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne gitme ihtimalini üçüncülük serisine bırakan VakıfBank’ta Milena sakatlığı sürmesine rağmen müthiş bir özveriyle oynadı. İtalyan ekibi karşısında fark yaratan bir başka faktör de rakip hücumların karşısında sürekli topu bloğa temas ettirmemizdi. Lafın kısası temsilcimiz 3. zaferine ulaştı. Daha nice şampiyonluklara...

Haberin Devamı