Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Ünlü hocadan Atatürk için flaş sözler!

Ünlü hocadan Atatürk için flaş sözler!

Euroleague'de mücadele veren Alman Brose Baskets takımının İtalyan çalıştırıcısı Andrea Trinchieri, Atatürk hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Başarılı koç Ulu Önder'i 40 yıldır tanıdığını dile getirdi.

Ünlü hocadan Atatürk için flaş sözler!

Alman Brose Bamberg Takımı’nın koçu Andrea Trinchieri, Ulu Önder Mustafa Kema Atatürk ile ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Bein Sports’a demeç veren İtalyan çalıştırıcı, kendisini Yugoslav olarak tanımlayan annesinin kendisine sürekli Atatürk’ü anlattığını ifade etti. Trinchieri’nin takımı bu akşam Euroleague’de Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

İşte o röportajdan satırbaşları:

– Evet, çünkü annem bana hep Atatürk’ü anlatırdı. Annem kendisini Hırvat’tan çok Yugoslav olarak tanımlar. Dünya Savaşı sırasında evinden ve topraklarından ayrılmak zorunda kalmış. Çünkü her milliyetçilikte bazı kayıplar verirsiniz. Sekiz-dokuz yaşındayken Atatürk’ü anlatırdı. 40 yıldır tanıyorum onu. Bana ülkede modernizasyonun inanılmaz olduğunu anlattı. Dini bağların çok kuvvetli olduğu bir ülkede, dini kullanmadan, dine karşı olmadan bir şeyler yapmaya çalıştı. Burası çok büyük bir ülke. İnanılmaz bir gücü var. Kaç milyon insansınız?

ONUN YAPTIKLARINI KİMSE ORTADAN KALDIRAMAZ

– Yani, bu bir güç. Sonrasında okumaya ve izlemeye başladım. Bu hep aklımdaydı, bilemiyorum. Bilemiyorum, belki orada olmadığım için onu Tanrı gibi görüyordum. Tabii ki güç, onu elinde tutan her insanı bozar. Bunu öğrendim ve işin bu kısmını değerlendirmeye almıyorum. Ancak Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını kimse ortadan kaldıramaz.

Haberin Devamı

– Ben tarihi çok severim ve geçen yüz yıldaki savaşlar hakkında çok kitap okurum. Türkiye’de olanları çok iyi bilirim. Atatürk iki savaş arasında bir dönemdeydi. Tüm Avrupa için inanılmaz zor bir dönemdi. Yani bana inanın, orada olmamama rağmen söylüyorum. Onun yaptıklarını şimdi kim yapabilir? Kimse. Hiçbir ülkede. (Sözcü)