Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Milli taekwondocular Avrupa'nın zirvesinde

Milli taekwondocular Avrupa'nın zirvesinde

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası sona erdi.

Milli taekwondocular Avrupa'nın zirvesinde

Türkiye, Kazan'da gerçekleştirilen organizasyonu 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 9 madalyayla tamamladı.

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi, 9'u erkek toplam 22 sporcu temsil etti.

Milli sporculardan Rukiye Yıldırım, İrem Yaman ve Nafia Kuş altın, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari gümüş madalya elde etti. Deniz Dağdelen ve Sude Bulut ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye, kadınlarda takım halinde birinci, genel sıralamada ise Rusya'nın arkasında ikinci oldu.

Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Avrupa’nın en iyi sporcularının yarıştığı bir alanda 16 sıkletin 7’sinde final müsabakasına çıkarken 9 sıklette madalya kazandık. Kadınlarda Avrupa’nın en iyi takımı olduk. Ufak nüanslarla altın madalya sayımızı arttırma şansımızı kaçırdık. Rusya’da ülkemizin gücünü bir kez daha gösterdik. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na emin adımlarla ilerliyoruz. Elde edilen başarıda emeği geçen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Madalyaları ülkemize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Bak'tan milli tekvandoculara tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İrem Yaman ile gümüş madalya alan Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari'yi tebrik etti.
Bakan Bak, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'daki şampiyonada kadınlar 62 kiloda altın madalya elde eden İrem Yaman ile gümüş madalya kazanan erkekler 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız ve kadınlar 67 kiloda Nur Tatar Askari için kutlama mesajı yayımladı.
Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Avrupa Tekvando Federasyonu (WTE) tarafından düzenlenen Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımızdan altın madalya kazanan İrem Yaman kardeşim ile gümüş madalya elde eden Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari'yi gönülden tebrik ediyorum. 2020 olimpiyatları yolunda hedeflerine adım adım yaklaşan sporcularımıza kariyerlerinin devamında başarılar diliyorum. Bu madalyalarda emeği geçen herkesi kutluyorum."?

Haberin Devamı