Gazete Vatan Logo
İngiltere Türk şirket İngiltere'de kulüp satın alıyor

Türk şirket İngiltere'de kulüp satın alıyor

İngiltere’de League One’da mücadele eden Blackpool için Türk bir şirket devreye girdi, ilk görüşmeler gerçekleşti.

Türk şirket İngiltere'de kulüp satın alıyor

İngiltere’de ilginç bir haber gündeme geldi. League One’da mücadele eden Blackpool FC’nin Türk bir şirket tarafından satın almak istendiği belirtildi.

Kulübe yakın kaynaklara dayandırılan haberde, Blackpool’un mevcut sahibi Owen Oyston ile ismi verilmeyen Türk grubun ilk görüşmeleri yaptığı kaydedildi.

Blacpool’da yerel bir restaurantta bir araya gelen tarafların görüşmelerde epeyce yol aldığı ifade edildi. Türk şirketin esas olarak bu sezon Premier Lig’de son sırada olan ve Championship’e düşecek olan Sunderland’le ilgilendiği ancak yüklü borçlar nedeniyle bu planı askıya aldığı dile getirildi.

Blackpool’un mevcu 25 milyon poundluk borcu ve vergi yapılandırmaları konusunda görüşmelerin yapıldığı da vurgulandı. Blackpool’un yerel basınında çıkan bu haberler sonrası kulüp sahip Owen Oyston satış konusundaki soruları cevapsız bıraktı.

Ancak 3 hafta önce basına bir açıklama yapan kulüp sahibi 84 yaşındaki Oyston, “Şu anda mevcut sorunların farkındayız, güçlü bir yatırım şirketiyle güçlü bir ilişki kurmaya hazırız ve istekliyiz. Taraftarlarımızla birleşmek, Blackpool’un heyecan verici potansiyelini yeniden geri getirmek istiyoruz” demişti.

Haberin Devamı

(Celal Umut Eren / Skorer)