Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Türk liseleri kürsüyü sevdi

Türk liseleri kürsüyü sevdi

Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda 11 Türk lisesi kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Türk liseleri kürsüyü sevdi

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, bu sene düzenlenen şampiyonada Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek Trabzon'a 12 yıl sonra ikinci şampiyonluğu getirdi. Bu sonuçla Türk liseleri, 11. kez kürsüye çıkarak başarılı bir performans sergiledi. Türk liselerinin 11 kez ilk 3'te yer aldığı şampiyonada, Trabzon kenti, 4 kez kürsüye çıkarak en başarılı il oldu.

1977 yılında organize edilen şampiyonada ikinci olarak ilk kez kürsüye çıkan Trabzon Lisesi, 2003'te düzenlenen şampiyonada ise ilk sırada yer alarak kupayı müzesine götürdü. Trabzon Lisesi, 2005 yılındaki şampiyonada, finalde kaybederek ikincilik kupasıyla yetinmek zorunda kaldı.

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, bu sene Guatemala'da düzenlenen şampiyonada kürsünün en üstünde yer alarak 12 yıl aranın ardından Trabzon'a ikinci şampiyonluğunu getirdi.

İLK ŞAMPiYON ANKARA'DAN

Türk liseleri, iki yılda bir düzenlenen organizasyonda 4 kez kürsünün zirvesinde yer aldı.

Ankara 50. Yıl Lisesi, 1997 yılında elde ettiği şampiyonlukla bir ilke imza atarken, 2003 yılında Trabzon Lisesi, 2013'te İstanbul Kadıköy Ticaret Lisesi ve bu sene de Trabzon Erdoğdu Anadolu Liseli, şampiyonayı ilk sırada tamamlama başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

1983'te Bursa Hürriyet İnşaat Teknik Lisesi üçüncü sırada, 1985'te Şemikler Lisesi ikinci, 2007'de Kala Beyazıtoğlu Lisesi Bayan Takımı üçüncü, 2011'de Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi üçüncü, yine aynı sene İzmit Karşıyaka Anadolu Lisesi Bayan Takımı ise ikinci sırada yer alarak kürsüye çıkan diğer takımlar oldu.

"MUTLU VE GURURLUYUZ"

Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin şampiyonluğunda emeği geçen aileleri, okul yöneticilerini ve öğrencileri kutladı.

Pala, "Mutlu ve gururluyuz. Brezilya gibi bir futbol devini finalde yenerek şampiyon olmak ayrıca gurur verici" dedi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun uluslararası federasyonda güçlü ve vizyonu olan 11 delege tarafından temsil edildiğini belirten Pala, "Bu kadar delegeyle temsil edilmek, çocuklarımızın alın terlerinin, masa başında yenmesinin de önüne geçiyor. Daha önce elde edilen başarıların tesadüf olmadığını da bu şampiyonlukla göstermiş olduk. Bu tür başarıları, durmadan çalışarak sürdürecek ve daha istikrarlı hale getireceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı