Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Talisca bonservis parasını çıkarttı

Talisca bonservis parasını çıkarttı

Antalyaspor karşısında attığı 2 golle Beşiktaş'a 3 puanı getiren Anderson Talisca, skora katkı yaptığı maçlarda Siyah-beyazlılar'a yaklaşık 20 milyon euro kazandırdı.

Talisca bonservis parasını çıkarttı

VOLKAN TÜMKOR - ŞAMPİY10

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezonun başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Anderson Talisca, Antalyaspor karşısında attığı gollerle takımına galibiyeti getirdi. Brezilyalı yıldız, Siyah-beyazlı formayla çıktığı 59 maçta 26 gol ve 9 asistlik performansa ulaştı.

Talisca'nın skora katkı yaptığı 28 maçtaki tek mağlubiyetini geçtiğimiz sezon Lyon karşısında alan Kara Kartal, geri kalan maçlarda ise 22 galibiyet ve 5 beraberlik almayı başardı.

Beşiktaş bu maçlarda; Süper Lig'de 5 milyon 800 bin euro, Şampiyonlar Ligi'nde 5.5 milyon euro, UEFA Avrupa Ligi'nde 2 milyon 250 bin euro ve Türkiye Kupası'nda 40 bin dolarlık performans primi kazandı. Siyah-beyazlılar ayrıca Talisca'nın 6 maçta 4 kez ağları sarstığı Şampiyonlar Ligi grubundan da lider çıkarak 6 milyon euroyu daha kasasına koydu.

Satın alma opsiyonu 20 milyon euro olan Anderson Talisca, attığı ve attırdığı gollerle şimdiden Beşiktaş'ın 19.5 milyon eurodan fazla gelir elde etmesini sağlamış oldu.