Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Taha Akgül sporcu elçisi oldu

Taha Akgül sporcu elçisi oldu

Milli güreşçi Taha Akgül, Bakü 2015'in sporcu elçisi oldu.

Taha Akgül sporcu elçisi oldu

Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 12-27 Haziran tarihleri arasında Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nın sporcu elçisi seçildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklaya göre, Bakü 2015'in sporcu elçileri, kendi spor dallarını temsil edecek ve Avrupa Oyunları'nı ön plana çıkarmak için tüm kıtada ve sosyal medyada pazarlama kampanyaları yapacak. Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda 2012, 2013 ve 2014 yıllarında üç kez üst üste Avrupa şampiyonluğunu elde ederken, 2014 ve 2015 yıllarında Dünya şampiyonu oldu. Akgül ayrıca 2013 Akdeniz Oyunları'nda da altın madalya kazandı.

IOC Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Taha Akgül'ün 1. Avrupa Oyunları'nın sporcu elçileri arasında yer almasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Taha çok başarılı bir sporcu. Onun Bakü'de, Avrupa Oyunları'nı ve güreş sporunu öne çıkaracak başarılı bir temsilci olacağına inanıyorum" dedi.

2015 Bakü Avrupa Oyunları'nın Taha Akgül dışındaki sporcu elçileri şu isimlerden oluşuyor:

Haberin Devamı

Dimitriy Ovcharov (Almanya - Masa Tenisi), Vassiliky Vougiouka (Yunanistan - Eskrim), Katie Taylor (İrlanda - Boksör), Jade Jones (Büyük Britanya - Taekwondo), Xenia Mustafayeva (Fransa - Cimnastik), Rene Holten Poulsen (Danimarka - Kano), Duhan Domovich Bulut, Marko Savic, Marko Zderoy ve Dejan Majstorovich (Sırbistan - 3x3 Basketbol), Maya Vloschovska (Polonya - Dağ Bisikleti), Niccolo Kampriani (İtalya - Atıcılık), Andrey Bukhlitsky, İlya Leonovay ve Anton Shkarin (Rusya - Plaj Futbolu)