Gazete Vatan Logo
İngiltere Solskjaer Football Manager'dan ilham almış!

Solskjaer Football Manager'dan ilham almış!

Manchester United’ı yeniden ayağa kaldıran ve yeni bir sözleşme yapan genç teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer’in ünlü bilgisayar oyunu ‘Football Manager’ den ilham aldığı ortaya çıktı. Norveçli menajerin teknik direktörlüğüne oyunun katkısı olduğu yazıldı.

Solskjaer Football Manager'dan ilham almış!

İngiltere’de Jose Mourinho sonrası göreve geldikten sonra Manchester United’da başarılı olan Ole Gunnar Solskjaer, gündemde kalmaya devam ediyor. ManU ile kalıcı sözleşme yapan Norveçli menajer ile ilgili farklı bir detay ortaya çıktı. Daily Mail’de yer alan haberde, Solskjaer’in teknik direktörlük anlamında ünlü futbol oyunu ‘Football Manager’den yararlandığı belirtildi.

Solskjaer’in bir dönem oyun hakkında yaptığı açıklamalar bugüne taşındı. Genç çalıştırıcının, “Fantastik bir oyun. Futbol hakkında çok şey öğrendim. Oyuncular, özellikle de genç oyuncular hakkında çok şey öğrendim. Gerçek hayata çok yakın çıkıyor, iyi oyuncuların kim olduklarına dair tahminler tutuyor. Gerçekten oyun içinde inanılmaz bir araştırma yapılmış. Oyunla gerçek hayat benziyor. Siz de gerçekte genç oyunculara şans verip, gelişimlerini görmek istiyorsunuz. Birçok oyuncum hem FIFA hem de FM oynuyor. Bence bu oyunlar onların futbolu daha iyi anlamasına yardımcı oluyor” dediği aktarıldı.

(Skorer)