Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sloukas: "Avrupa'nın en zor basketbol ligindeyiz"

Sloukas: "Avrupa'nın en zor basketbol ligindeyiz"

F.Bahçe'nin Yunan oyun kurucusu Sloukas, Türkiye Ligi'nin kalitesi, Obradovic ve kazanılan şampiyonluk hakkında konuştu.

Sloukas: "Avrupa'nın en zor basketbol ligindeyiz"

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin Yunan basketbolcusu Kostas Sloukas, Avrupa'nın en zor ligini zirvede bitirdikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Sezonu lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası'nı kazanarak ve THY Avrupa Ligi'nde ikinci olarak tamamlayan sarı-lacivertlilerin başarılı oyun kurucusu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Geride kalan sezonun başında Fenerbahçe'ye Yunanistan'ın Olympiakos takımından transfer olarak ilk yurt dışı deneyimini yaşayan Sloukas, Spor Toto Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu vurguladı.

Yunanistan Ligi'nden daha sert bir lige geldiğini kaydeden Sloukas, "Spor Toto Basketbol Ligi, Avrupa'nın en zor ligi diyebilirim. Takımım adına şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Bu ligde her takım birbirini yenebilir. Benim için burada forma giymek büyük bir deneyim oldu. İlk başta burada olmak zordu ama sonra alıştım. Bu ligde, maç sonuçlarını oynanmadan öngörmek kesinlikle çok zor. Ligin son sırasındaki takım, zirvedeki takımı yenebiliyor. Sahamızdaki tek yenilgimizi lig sonuncusuna karşı aldık. Buradan ne kadar zor bir lig olduğunu görebilirsiniz. Çok sert ve kaliteli bir ligde oynuyoruz." dedi.

Haberin Devamı

"Başarımızın sırrı, Obradovic"

Kariyerinde 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Sloukas, Fenerbahçe'nin bu sezon yakaladığı başarının sırrının baş antrenör Zeljko Obradovic olduğunu dile getirdi.

Yunanistan'da forma giydiği Olympiakos ve Aris'le, Panathinaikos'u çalıştıran Obradovic'e karşı rakip olduğunu anımsatan 26 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe'de tecrübeli başantrenörle çalışma fırsatı yakaladığını anlatarak, "Obradovic, sahanın içinde de dışında da mükemmel bir insan. Çok fazla başarısı var. Obradovic, Avrupa'nın en iyi başantrenörü. Onunla çalışırsanız çok fazla şey öğrenirsiniz. Başarımızın sırrı, Obradovic'in bu takımın başında olmasıdır. Takıma büyük katkısı var." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'de oynamaktan büyük keyif alıyorum"

İlk yurt dışı deneyimini Türkiye'de yaşadığını hatırlatan Sloukas, sarı-lacivertli formayı giymekten keyif aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Özellikle Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe taraftarının önünde oynamaktan zevk aldığını anlatan Sloukas, "Taraftarımız çok iyi. Fenerbahçe'de oynamaktan büyük keyif alıyorum. Taraftarımız tüm sezon muhteşem bir performans gösterdi. Onlar sayesinde sahamızda 35 maçta tek yenilgi aldık. Bize itici güç oluyorlar." şeklinde konuştu.

Yunasistan'dan tek fark trafik

Takım arkadaşları sayesinde Türkiye'ye hızlı bir şekilde uyum sağladığını ifade eden Sloukas, "Türk ve Yunan halklarının yaşam tarzları birbirine çok benziyor. Sadece burada trafik çok fazla. Arabalar çok hızlı kullanılıyor. Başta zorlandım ama alışma sürecimde arkadaşlarım bana yardımcı oldu. Çok güzel bir şekilde devam ediyor." diyerek sözlerini tamamladı.