Gazete Vatan Logo
TBL Sinan Güler'den samimi açıklamalar! F.Bahçe ve Obradovic...

Sinan Güler'den samimi açıklamalar! F.Bahçe ve Obradovic...

Galatasaray'da oynadığı 4 sezondan sonra Fenerbahçe'nin yolunu tutan tecrübeli oyuncu Sinan Güler, Obradovic'le çalışmak ve Euroleague'de forma giymek için Sarı-Lacivertli takımla anlaştığını söyledi ve ekledi: "Obradovic ders olarak okullarda anlatılacak bir antrenör. Onunla birlikte başarılarımın üstüne koyabileceğim bir ortam yaşayacağım."

Sinan Güler'den samimi açıklamalar! F.Bahçe ve Obradovic...

Fenerbahçe'nin yeni sezon için anlaştığı tecrübeli oyuncu Sinan Güler, Sarı-Lacivertlilerin medya gününde Karar gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. 4 sene Galatasaray forması giydikten sonra Fenerbahçe'nin yolunu tutan tecrübeli yıldız, basketbol kariyeri bitmeden Euroleague şampiyonluğu yaşamayı çok istediğini söyledi.

* EuroBasket'le başlamak gerekirse?

Takımın dışında birçok kesim tarafından çok beklentisi olmayan bir hava çizildi. Geneline bakıldığında da oyuncular olarak önemli olan mücadeleyi sahaya koymak olduğunu hem burada hem de Sinan Erdem'de seyircinin keyif alarak izleyeceği ve gurur duyacağı bir takım yaratmaya çalıştık. İstediğimiz sonuçları alamadık, burada herkesin hataları var. Grupta bir maç daha fazla kazanabilseydik, istediğimiz sonuca biraz daha yakın olabilirdik. Bireysel olarak da en iyi turnuvam olmadığını söyleyebilirim net bir şekilde. Özellikle Rusya ve Sırbistan maçında oyunda istediğim tempoya gelemediğim için iyi bir performans gösteremedim.

* Önümüzdeki süreçte Milli Takım'la başarmak istediğin hayalin?

Haberin Devamı

Şu anda Milli Takım yaş ve değişim itibariyle farklı bir sürece girdi. Bu noktada 12 Dev Adam'da oynamayı hak edersem, ikincisi de Milli Takım'ın teknik ekibi beni takımda görmek isterse, verilen her türlü role açığım. Bu noktada önümüzdeki ilk büyük turnuvada 2019 Dünya Şampiyonası. Görev verildiği sürece ben milli forma giymeye her zaman hazırım.

* FIBA ve Euroleague arasında maç takvimi anlaşmazlığı var...

Bu çok karışık bir durum. FIBA'nın da Euroleague'nin de oyunculara konuştukları masada bir yer vermeleri lazım. Türkiye'de özellikle oyuncular birliği gibi bir oluşumun çok zor kurulma süreci olduğundan dolayı yeterli söz sahibi olamıyoruz, bu bir gerçek. Ancak Avrupa'da oyuncular birliğinin bir ses çıkarma çabası var yaşananlara. Oyuncu tarafından bakıldığında ön planda olması gereken şey sporcuların sağlığı ve bunun nasıl korunduğu. İki türlü planda da hem Euroleague'in hem FIBA'nın sunduğu planda çeşitli boşluklar olabiliyor. Bugün FIBA'nın en son önerdiği fikir; Euroleague maçlarını salı ya da çarşambaya çekip, FIBA'nın maçlarını daha sonraki güne koymak. Bu bence geçici bir çözüm gibi görünüyor. Yine oyuncuların o yolculuğu yapma zorunluluğu, sporcu olarak bakıldığında da aldığı riski artırıyor. Bu noktada nasıl bir sonuç çıkacak hep beraber göreceğiz. Önemli olan bence oyuncuların çıkarının da korunduğu bir ortam oluşturulması.

Haberin Devamı

* Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye geldin bu sene...

Yeni bir takım, yeni bir heyecan ve yeni hedefler. Euroleague ve Final-Four benim hep oynamak istediğim nokta. Onu devam ettirebileceğim bir ortam. Kariyeri açısından bence derslik olacak bir boyutta antrenörle çalışmanın vereceği mücadele ve hedef. 15 gün oldu takıma katılalı, bugüne kadar öğrendiklerim bile çok fazla. Bu yaşımda böyle bir meydan okumaya girebilme fırsatı çok önemli oldu benim için. Hem de geçen seneki başarılarımın üstüne koyabileceğim bir ortam olabilir. Euroleague şampiyonuna karşı sahaya çıkacakları için de rakiplerimiz bize karşı daha büyük bir konsantrasyonla oynayacak. Biz de buna hazırlıklı olmalıyız.

Haberin Devamı

* Yeni takımınla yeni hedefin nedir?

En net söylenen şey; Euroleague şampiyonluğu. Herkesin o motivasyonla maça çıkacak olması. Yarın da Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla da resmen sezonu açıyor olacağız. Bütün yeni gelen oyuncular hem tecrübeli, hem hırslı hem de açlar. Yavaş yavaş da istediğimiz noktaya ulaşacağız.

* Bogdanovic ve Udoh'un eksikliği takımı nasıl etkileyecek?

Geçtiğimiz Euroleague sezonuna baktığımızda en iyi kısa ve en iyi uzun en net şekilde. Bogdanovic'in NBA'de imzaladığı kontratta ne kadar tehlikeli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Onların kaybını doldurmaya çalışmak her oyuncu için bence büyük bir hata olur. Onun yerine o rolü nasıl paylaşarak dağıtacağımız ve o rolün üstüne neler koyacağımız önemli. Aynı zamanda takım sistemi içerisinde oyunu nasıl kolaştıracağız onu düşünmeliyiz. Sistemin içerisinde doğru parçalara oturup aynı şekilde ilerletiyor olmak, çok önemli olacak bizim için.

Haberin Devamı