Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Semih Saygıner, Ferdi Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda yarı finale kaldı

Semih Saygıner, Ferdi Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda yarı finale kaldı

YILIN en büyük ve en prestijli organizasyonu olan Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda Fransız rakibi Jerome Barbeillon'u mağlup eden "Büyük Usta" Semih Saygıner adını yarı finale yazdırdı.

Semih Saygıner, Ferdi Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda yarı finale kaldı

Fransa'nın Bordeaux şehrinde düzenlenen ferdi şampiyonada çeyrek finale kalma maçında Murat Naci Çoklu'yu yenerek yoluna devam eden Semih Saygıner, yarı finale yükselme maçında ise ev sahibi ülkeden Jerome Barbeillon ile karşılaştı. Mücadeleyi 40-34 kazanan "Büyük Usta", Türkiye'ye bir gurur yaşatarak yarı finale kaldı ve madalyayı garantiledi.

Bu arada senenin en büyük ve en prestijli organizasyonu 3 Bant Bilardo 2016 Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi 3 sporcumuz temsil etti. Semih Saygıner'in yanı sıra Murat Naci Çoklu ve Tayfun Taşdemir ilk 16'ya kalmayı başardı. Tayfun Taşdemir Koreli Kim Heang Jik ile karşılaştı. Taşdemir, rakibine yenilirken, Çoklu'yu eleyen Semih Saygıner yoluna devam etti.

YARI FİNALDE RAKİP TAŞDEMİR'İ ELEYEN KORELİ KIM H.J.

Saygıner, yarı finalde Koreli KIM Heang Jik ile eşleşti. Koreli sporcu son 16 etabında temsilcilerimizden Tayfun Taşdemir'i devre dışı bırakmıştı. Yarı final ve final maçları yarın Bordeaux Kongre Sarayı'nda TSİ 15.00'te oynanacak.