Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Schumacher'e mahkemeden şok!

Schumacher'e mahkemeden şok!

Michael Schumacher'in milyonlarca euroluk servetinin bir devlet kurumu tarafından yönetildiği, eşinin dahi bu kurumun izni olmaksızın harcama yapamadığı ortaya çıktı.

Schumacher'e mahkemeden şok!

Michael Schumacher'in servetinin koruma altına alındığı ortaya çıktı. Fransa’da geçirdiği kayak kazasının ardından komaya giren, ardından tedavi süreci başlayan ve İsviçre’deki villasında bir tür bitkisel hayatta yaşamaya devam eden eski Formula 1 pilotunun, finansal açıdan tedbirli olduğu belirlendi.

Buna göre Schumacher'in servetinin yönetimi yıllar önce İsviçre'de bir devlet kurumunun denetimine sokuldu. KESB isimli çocuk ve yetişkin koruma kurulu, efsane pilotun servetinin kullanımına karar veriyor. Bu durum Schumi’nin eşi Corinna’nın, serveti istediği gibi harcamasını engelliyor.

Büyük harcamalar onaya tabi

Corinna Schumacher sadece küçük harcamalar yapabiliyor, ancak ciddi para harcamasını ancak bu kurumun onayı olduktan sonra gerçekleştirebiliyor. Schumacher’in çıkarttırdığı tedbir kararı uyarınca eşinin ev satışı, borç verme v.s gibi büyük harcamaları izinsiz yapma yetkisi bulunmuyor.

Mahkemeden tedbirli karar

Michael Schumacher’in servetinin kullanımına yönelik getirilen önleyici tedbirin, Corinna Schumacher'in bu servetin kullanımını üzerine almak üzere mahkemeye başvurmasından sonra alındığı ortaya çıktı. İsviçre Nyon'daki mahkeme varlık yönetimini eşine devretmeyi kabul etmekle birlikte, büyük harcamaları KESB iznine tabi kılan bir karara imza attı.

Haberin Devamı

850 milyon euroluk servet

Michael Schumacher gelmiş geçmiş en çok kazanan sporcular arasında yer alıyor. FORBES verilerine göre Alman eski pilotun toplam geliri 850 milyon euro düzeyinde.

Bu servetin ne kadarının harcandığı ve ne kadarının kaldığı tam olarak bilinmemekle birlikte, yıldız ismin dört yıl önce geçirdiği kayak kazasının ardından kendisi için yapılan sağlık harcamasının 20 milyon euroyu aştığı belirtiliyor.