Gazete Vatan Logo
İngiltere Şampiyonluk düğümünü çözecek derbi!

Şampiyonluk düğümünü çözecek derbi!

Liverpool’un 29 yıllık şampiyonluk hasreti sona mı erecek, yoksa City peş peşe ikinci kez mutlu sona mı ulaşacak? Son 3 haftaya girilen Premier Lig’de şampiyonluk düğümünü 2 milyar euroluk Manchester derbisi çözecek.

Şampiyonluk düğümünü çözecek derbi!

İngiltere Premier Lig’de hafta içi mesaisi, sezonunun kaderini belirleyecek Manchester Derbisi’ne sahne olacak. Sadece United ve City taraftarları değil; Liverpool, Tottenham, Chelsea ve Arsenal’liler de bu maçın sonucunu merakla bekliyor. Solskjaer ile yeni bir sayfa açan United’da işler yine tersine döndü.

Kırmızı Şeytanlar, son olarak Everton karşısında 4-0’lık skorla bozguna uğradı. Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürmek için Solskjaer ve öğrencileri için galibiyet şart. ManU’da zorlu maç öncesinde stoper Bailly ile sağ bek Valencia sakat. City ise Old Trafford’a formda geliyor.

Ligde peş peşe 10 maçını kazanan Mavi-Beyazlılar, buna rağmen Liverpool’la farkı açamadı. Konuk takımda sakatlığı bulunan Kevin De Bruyne forma giyemeyecek. Maç eksiğiyle 2. sırada bulunan City, şampiyonluk için derbiyi kazanmak zorunda.

Klopp: Maçı izlemeyeceğim

Derbi öncesi maç fazlasıyla City’nin 2 puan önünde lider olan Liverpool’un menaceri Jurgen Kloop, flaş açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, “City’nin maçını izlemeyeceğim. United birkaç gün önce Everton’a 4-0 yenildi. Maalesef United’ın bu maçtan puan alacağına dair umudum yok” dedi.

Haberin Devamı

(Fanatik)