Gazete Vatan Logo
Galatasaray Şampiyonluk 'dış'ında plan yok!

Şampiyonluk 'dış'ında plan yok!

Fatih Terim, deplasmanda kaybedilen puanlara dikkat çekip oyuncularına uyarılarda bulundu.

Şampiyonluk 'dış'ında plan yok!

BU sezon G.Saray’ın kayıplarının özellikle dış sahada arttığı bir gerçek. Süper Lig’de son 6 deplasman maçında alınan 5 yenilgi, sarı-kırmızılıların da rakipleri ile farkı açamamasının temel kaynağı... Tudor döneminde çare bulunamayan bu soruna Terim döneminde de çözüm çıkmadı. Sivas deplasmanında alınan yenilgi bu sorunu bir kez daha gözler önüne sererken Fatih Terim, bu sıkıntıya nokta koymak için büyük çaba sarf ediyor.

KASIMPAŞA maçını dış saha serisi için başlangıç olarak gören deneyimli hoca oyuncularına da tatlı sert uyarılarda bulunuyor. Terim’in yaptığı uyarılar arasında esas nokta ise dış sahada oyun felsefesinden uzaklaşılması.

DENEYİMLİ teknik adam, dün maç öncesinde Florya’da kısa bir toplantı da yaparken herkesin 90 dakikanın bitimine kadar gardını düşürmemesini istedi. Yan toplar başta olmak üzere savunma ve kaleci Muslera’ya uyarıda bulunan Terim, “Deplasmanda artık kaybetme gibi lüksler yok. Yarışta sona doğru yaklaştıkça her maç zorlu ama bizim için artık kolay, zor gibi kavramlar yok. Her maç aynı. Eğer şampiyon olacaksak dış sahada seri yapmamız şart” uyarılarını yaptı.

Haberin Devamı

BELHANDA ÖRNEĞİ

İmparator’un uyarıları bunlarla sınırlı kalmadı. Deneyimli çalıştırıcı üstü kapalı da olsa Belhanda örneğini verip herkesten dikkatli olmasını istedi. Zaten takımda eksikler olduğunun da altını çizen Terim, bundan sonra bu yarışta kimseyi kaybetmek istemediğini belirtip saçma kartlardan uzak durmalarını söyledi.

LInnes sahada Mariano kulübede!
HAFTAYI lider kapatmak için sahaya çıkacak olan G.Saray’da teknik direktör Fatih Terim’in özellikle sağ bekteki Linnes tercihi göze çarpıyor. Sivas maçındaki hataları sonrasında Mariano’yu kulübeye çeken Terim, forma verdiği Martin Linnes’ten de istediği katkıyı alınca Norveçli formanın da sahibi oldu.
KASIMPAŞA maçında sağ bekte Linnes oynarken Mariano ise kulübede olacak. Orta sahada ise Selçuk-Donk ikilisi ile yola devam edecek.
HÜCUM hattında ise zorunlu bir değişim var. Belhanda’nın yokluğunda Feghouli’yi forvet arkasında kullanacak olan deneyimli teknik adam, ondan doğacak kanattaki boşluğu ise Yasin Öztekin ile kapatacak.
İŞTE MUHTEMEL 11'LER!

Haberin Devamı