Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ruslar Lokomotiv için "Titanik gibi batıyor" dedi

Ruslar Lokomotiv için "Titanik gibi batıyor" dedi

Lokomotiv Moskova, Galatasaray deplasmanına büyük sorunlarla geldi. Yöneticisi ile teknik direktörü arasında sıkıntı olan, lige kötü başlayan ve yeni transferlerinden verim alamayan takım için Ruslar, 'titanik' benzetmesi yaptı.

Ruslar Lokomotiv için "Titanik gibi batıyor" dedi

Şampiyonlar Ligi’nde Salı günü Galatasaray’a konuk olacak olan Lokomotiv Moskova, İstanbul’a büyük sıkıntılarla geliyor. Transfer harekatıyla kadrosuna bir çok önemli futbolcu kazandırmasına karşın istediği sonuçları alamayan kırmızı-yeşilliler, geçtiğimiz sezonu mumla arıyor.

Rusya’da bir televizyon kanalında yayınlanan programda Lokomotiv’in durumuyla ilgili tartışmalar yaşandı. Futbol yorumcusu Vasily Utkin, takımın durumuyla ilgili olarak ‘Titanik’ benzetmesi yaptı. Teknik direktör Yuri Semin’i de eleştiren Utkin “Lokomotiv Titanic gibi yavaş yavaş batıyor” dedi.

Teknik adam-yönetici geçimsizliği

Ligde yedi maçta yalnızca iki galibiyet alabilen ve dokuzuncu sırada bulunan Lokomotiv’de, sportif başarısızlığın yönetimsel krizlerle beslendiği öğrenildi. Teknik direktör Yuri Semin ile kulübün genel direktörü Ilia Gerkus’un arasının iyi olmadığı, iki isim arasında ciddi anlaşmazlıklar bulunduğu tespit edildi.

Transfer anlaşmazlıkları ve skor

Anlaşmazlıkların çıkış noktasının transfer süreciyle ilgili farklı düşünmeler olduğu belirlendi. Buna göre kulüp, teknik direktörün transfer işlerine müdahil olmasını istemedi. Yeni oyuncu alımına büyük para harcayarak Smolov, Höwedes ve Krychowiak gibi önemli transferler yapan ekibin, beklentilerin çok uzağında kalması bu sorunları daha da derinleştirdi.

Haberin Devamı

Smolov-Höwedes hayal kırıklığı

Schalke’den 5 milyon euro bonservis karşılığında alınan Benedikt Höwedes yeni takımında henüz oynamadı. Sakatlık sıkıntıları yaşayan futbolcudan verim alınamaması hayal kırıklığı yarattı. Bir başka hayalkırıklığı da Rusya’nın eski gol kralı ile ilgili gerçekleşti, Smolov’un gol yollarında beklentilerin altında kalması, yedi maçta sadece iki gol atabilmesi sıkıntı yarattı.

Krychowiak kırmızıda durdu!

Lokomotiv Moskova’nın son Dinamo maçında bu halkaya Krychowiak da eklendi. Paris Saint Germain’den kiralanan Polonyalı ön libero derbi maçta kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve maçın berabere bitmesinin sorumlularından birisi olarak gösterildi. Tüm bu gelişmeler ışığında Rus ekibinin Şampiyonlar Ligi’ne hazır olmadığı, Galatasaray maçı öncesinde moral-motivasyon olarak kötü bir durumda olduklarına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

(Onur Dinçer / Skorer)