Gazete Vatan Logo

Potanın Perileri galibiyetle başladı

Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, ilk maçında karşılaştığı Slovakya'yı 69-58 yendi.

Potanın Perileri galibiyetle başladı

B Grubu'nda mücadele eden ve maçlarını Hradec Kralove şehrinde oynayan Türkiye, sahaya Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Tuğçe Canıtez, Bahar Çağlar ve Quanitra Hollingsworth 5'iyle çıktı. Maça hızlı başlayan Ay-yıldızlı takım, ilk periyodu 26-18 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Potanın Perileri, soyunma odasına 45-33 önde girdi. Üçüncü periyodu da 56-45 önde geçen Türkiye, karşılaşmadan 69-58 galip ayrıldı.

Grupta bugün oynanan diğer maçta İtalya, Belarus'u 80-60 mağlup etti.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, grubundaki ikinci maçında yarın TSİ 21.30'da İtalya ile karşılaşacak. Gruptaki diğer karşılaşmada Slovakya ile Belarus TSİ 13.30'da karşı karşıya gelecek.

İTALYANLARA GÖZDAĞI!

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Slovakya karşısında aldıkları galibiyetin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Umuyorum, yarın en iyi oyunumuzla İtalyanların karşısında olacağız" dedi.
Türkiye'nin Slovakya'yı 69-58 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Memnun, kontrollü bir maç oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Çok kontrollü gitti maç. Uzun süre çok iyi oynadık, sonra biraz yorulduk. Biraz enerjimiz düştü. Hollingsworth'ün faul sıkıntısına girmesi de oyunumuzu etkiledi. Yorgunluktan dolayı ikinci yarı top kayıpları yaşadık, ancak skor olarak rakibi çok yaklaştırmadık. Maçın kontrolü elimizdeydi. Galibiyet sevindirici. Dönem dönem çok iyi basketbol oynadık. Daha da iyi oynayacak potansiyelimiz var. Bunu yapacak tecrübemiz de mevcut. Umuyorum, yarın en iyi oyunumuzla İtalyanların karşısında olacağız."
BİRSEL VARDARLI DEMİRMEN: İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
Milli oyuncu Birsel Vardarlı Demirmen kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "İlk maçta biraz stres oluyor. İyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Hep önde götürdük maçı, daha da farklı olabilirdi. Fark 20'ye gidiyordu ama ikinci devre biraz top kaybı ve hakemin çaldığı faul ritmimizi biraz bozdu. Yine de çift hanelerde farkı tuttuk, mutluyuz" şeklinde konuştu.
Olcay Çakır Turgut: Giderek yükselecek bir performans izleteceğimizi düşünüyorum
Milli oyuncu Olcay Çakır Turgut, en iyi oyunlarını ortaya koyamadıklarını vurgulayarak, "Takım olarak iyi bir performans ortaya koyamadık. Daha iyi günlerimiz oldu. Turnuvanın ilk maçı, heyecanlıydık. Giderek yükselecek bir performans izleteceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
İtalya ile yarın oynayacakları karşılaşmayla ilgili de Turgut, "Yarınki maç grubun en önemli maçı. İtalya maçı, grup birinciliği maçı olacak. Şu an biraz yorulduk tabii, ama yarınki maçımız akşam oynanacak. Dinlenmiş olacağız. Grup birincisi olabilmemiz için bütün performansımızı ortaya koyacağız" ifadesini kullandı.
Quanitra Holligsworth: Takım olarak iyi bir efor gösterdik
Quanitra Holligsworth ise, takım olarak iyi bir efor gösterdiklerini ifade ederek, "Turnuva boyunca bunu sürdürmemiz gerek. Bir oyun planımız var. Önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

Haberin Devamı