Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Porto - Beşiktaş

Porto - Beşiktaş

UEFA Şampiyonlar Ligi G grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Beşiktaş, zorlu maçta Porto'nun konuğu oluyor.

Porto - Beşiktaş

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş, Porto ile karşı karşıya geliyor.

Porto'nun 11'i: Casillas, Ricardo, Marcano, Felipe, Telles, Brahimi, Torres, Danilo, Corona, Marega, Tiquinho

Beşiktaş 11'i: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Oğuzhan, Talisca, Quaresma, Babel, Cenk

KARTAL'DA SON DURUM

Hazırlık maçlarında istediği performansı sahaya yansıtamayan Kara Kartal Süper Lig’in başlamasıyla birlikte yeni bir ivme yakalamıştı. Antalyaspor galibiyetinin hemen ardından Kasımpaşa deplasmanında 2-2’lik beraberlik elde eden Siyah Beyazlı takım son mücadelesinde ise Karabükspor’u 1-0’la geçmeyi başarmıştı.

PORTO’DA SON DURUM

Hazırlık maçları da dahil olmak üzere son 10 mücadelesinde mağlubiyet yüzü görmeyen Portekiz temsilcisi ligde çıktığı 5 karşılaşmada da galibiyet elde etti. Oldukça formda olan Mavi- Beyazlı takım Estoril’e 4 Chaves ve Moreirensa’ya 3’er gol atarak ileri uçta etkili olduğunu bir kez daha göstermişti. Öte yandan ligin en önemli takımları arasında yer alan Braga’yı da deplasmanda yenerek çıkışını sürdüren Porto temsilcimiz karşısında da 3 puan elde ederek Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Haberin Devamı

124 yıllık mazisi bulunan Porto'nun müzesi kupalarla dolu. Portekiz'de 27'si lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 81 kupa kazanan Ejderhalar, Avrupa'da da 7 kupayı müzesine koymayı başarmış bir ekip. Üstelik bu 7 kupanın 2 tanesi Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi kupası. 2004 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Porto son Avrupa Şampiyonluğunu 2011 yılında UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak yaşadı. Kendi liginde bu sezona fırtına gibi giren Porto 5 maçta 5 galibiyet ile zirvede bulunuyor. Üstelik attığı 12 gole karşın kalesinde henüz gol görmedi…

PORTO’YA KARŞI GALİBİYETİMİZ YOK

Daha önce Portekiz temsilcisi ile 4 kez mücadele eden Siyah Beyazlı takım şimdiye kadar hiçbir maçta galip gelemedi. 2007 - 2008 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde aynı grupta yer alan Beşiktaş ve Porto arasındaki maçların ikisini de Porto 0-1 ve 2-0'lık skorlarla kazandı.

Haberin Devamı

2010-2011 sezonunda bu kez Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan iki takımın İstanbul'da oynadığı maçı Porto 3-1 ile kazanırken Portekiz'deki mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Öğlen saatlerinde kadroda yer alan isimlerle birlikte Portekiz'e hareket eden temsilcimizde futbolcuların moralli olması dikkatlerden kaçmadı.