Gazete Vatan Logo
İngiltere Pep Guardiola çıldırdı! Farklı biçimde tarihe geçti...

Pep Guardiola çıldırdı! Farklı biçimde tarihe geçti...

Manchester City'nin Liverpool'a penaltılarda üstünlük kurup Community Shield'ı müzesine götürdüğü maçta Pep Guardiola tarihe geçti...

Pep Guardiola çıldırdı! Farklı biçimde tarihe geçti...

Manchester City, Liverpool'a normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla 5-4 üstünlük sağlayarak Community Shield'ı müzesine götürdü.

İngiltere'de geçen yıl Premier Lig ve Federasyon Kupası'nda şampiyon olan Manchester City, lig ikincisi Liverpool ile başkent Londra'daki Wembley Stadı'nda Community Shield kupası için karşı karşıya geldi.

Raheem Sterling, karşılaşmanın 12. dakikasında rakip fileleri havalandırarak Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

Liverpool, 77. dakikada Joel Matip'in golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın 90 +3. dakikasında Liverpool, gole çok yaklaştı. Muhammed Salah'ın kafayla yaptığı vuruşta topu çizgi üzerinden çıkaran Kyle Walker, gole izin vermedi.

Mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi ve maçın galibini penaltı atışları belirledi.

Penaltılarda Liverpool'a 5-4 üstünlük sağlayan Manchester City, geçen yılın ardından bir kez daha Community Shield'ın sahibi oldu.

Manchester City, 1937, 1968, 1972, 2012 ve 2018'den sonra bu kupayı 6. kez kazandı.

Haberin Devamı

Guardiola, farklı biçimde tarihe geçti

İngiltere FA Community Shield'da Manchester City'nin Liverpool'la karşılaştığı maçta, sarı kart gören Pep Guardiola, tarihe geçti.

İspanyol teknik adam final maçında hakeme yaptığı itirazlar sonrası sarı kartla cezalandırılırken, kart gören ilk teknik direktör oldu.

Başarılarıyla birçok kez tarihe geçen ve ilkleri başaran Pep, bu kez gördüğü sarı kartla adından söz ettirdi.