Gazete Vatan Logo
Fransa Payet ayrılık nedenini açıkladı

Payet ayrılık nedenini açıkladı

Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham'dan olay bir şekilde ayrılan Dimitri Payet vedasını "Takımın defansif anlayışından sıkıldığım için" diye anlattı.

Payet ayrılık nedenini açıkladı

Dimitri Payet, West Ham'dan Premier Lig'in alt sıralarında oynamasından sıkıldığı için ayrıldığını söyledi.

Fransız milli futbolcu, West Ham'dan 25 milyon euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu. Premier Lig ekibi onu uzun süre kadrosunda tutmak için direndi ama aile sorunlarını söyleyerek takımdan ayrıldı. Kulüp, Payet takımdan giderken ona tepkiliydi.

L'Equipe'e konuşan Payet, "Premier Lig'de alt sıralarda mücadele eden bir takımda oynamak istemiyordum. Savunma sistemimiz bana zevk vermedi. her oyundan zevk almak için çaba sarfettim ama olmadı. Sıkıldığımı söyleyebilirsiniz. Marsilya ile görüşüyordum. Rudi Garcia ile de görüştüm. Karar vermem kolay oldu. Altı ay bekleseydim altı ay kaybedecektim. Ben takımdan ayrılacağım konusunda uyarmıştım. Bilic de benim başka takımda oynamak istediğimi biliyordu. Euro 2016'dan döndükten sonra sezon başında konuştum. Fakat kulüp kapıyı kapattı. Seçimlerine de saygı gösterdim. Bir kulüp size 100 milyon değerinde olduğunuzu söylese görüşmeler asla uzamaz. Ocak ayında onlara Marsilya'dan başka hiçbir kulübe gitmek istemediğimi ilettim" dedi.

Haberin Devamı

(L'Equipe)