Gazete Vatan Logo
Eurocup Parkedeki ruh futbola örnek olmalı

Parkedeki ruh futbola örnek olmalı

G.Saray Daikin’de kenardaki sporcuların Schweriner maçında tezahüratlara katılması, kadın basketbol takımının Ekaterinburg karşısındaki inancı başkanı bir hayli etkiledi. Ergin Ataman ve talebelerinin de B.Münih maçındaki performansı başkanın parkeye bakışını değiştirdi

Parkedeki ruh futbola örnek olmalı

SARI-kırmızılı camia bir yandan mali sorunlar bir yandan da futbol takımının kötü gidişatı ile birlikte bu sezon karalar bağlarken hem basketbol kadın ve erkek takımının başarıları hem de kadın voleybol takımının zaferleri ile birlikte nefes aldı.

KADIN voleybol takımı geçtiğimiz hafta CEV Cup’ta Schweriner’i devirip finale çıkarken maçı izleyen Özbek’in ise aklı takımın birbirine ve kulübe olan bağlılığında kaldı. Maç sırasında kenarda bulunan oyuncuların hem genç hem de alt yapı ağırlıklı olmaları başkanı mest ederken taraftarların tezahüratlarına da eşlik etmeleri Özbek’in aklına kazındı.

KADIN basketbol takımı Euroleague çeyrek finalinde Avrupa’nın en iyilerinden biri olan Ekaterinburg’u elinden kaçırsa da hırsı ve inancı başkanın gözünden kaçmadı.

‘İŞTE İSTEDİĞİMİZ!’

ÖZBEK’İN en çok etkilendiği olay ise önceki gün bir kez daha parkede yaşandı. Bütçe azaltma tartışmalarının sürdüğü günlerde ULEB Cup’ta Ergin Ataman’ın öğrencileri Euroleague’den gelen Bayern Münih’i 10 sayı geride tamamladıkları ilk maçın ardından Abdi İpekçi’de 72-59 devirip yarı finale çıktı. Bu maç sonrasında hem tribünlerin hem de takımın inancını gören Özbek yakın çevresi ile mutluluğunu paylaşırken “İşte bizim futbolda da yakalamak istediğimiz ortam bu... Basketbol takımlarımızın mücadeleci ruhu ve kadın voleybol takımımızın altyapıdan yetişen genç oyunculardan kurulu olması tam da bizim kafamızdaki planlara uyuyor.

Haberin Devamı

İşte biz aynı sistemi ve takımın birbirine kenetlenmesini futbol takımında da görmek istiyoruz” dedi.

ÖZBEK’İN her konuşmasında parkedeki başarılardan bahsetmeye başladığı ve yönetimdeki çekirdek kadrosu ile bu ekiplerin sistemleri üzerinden konuşmalar yaptığı da ortaya çıktı.