Gazete Vatan Logo
Galatasaray Özbek ve Cengiz'e ateş püskürdü!

Özbek ve Cengiz'e ateş püskürdü!

Galatasaray'da Mayıs ayındaki tarihi kongre öncesi başkan adaylığını resmen açıklayan ilk isim olan Ali Fatinoğlu rakiplerine verdi veriştirdi. İşte Fatinoğlu’nun röportajından öne çıkan o sözler...

Özbek ve Cengiz'e ateş püskürdü!

Galatasaray’ın başkan adaylarından Ali Fatinoğlu verdiği röportajda, Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek yönetimlerine ateş püskürdü. Özbek dönemindeki rakamların şaibeli olduğunu öne süren Fatinoğlu, “Dursun Özbek döneminde 30 yaş üstü futbolcular 6 kat fazla maaşlar ödenerek transfer edildi. Dursun Özbek tek başına bütün transferi yapmış, tek başına parayı ödemiş, her şeye tek başına karar vermiş. Bir kardeşi var, bir de otelinin satın alma müdürünü Florya’daki satın almanın başına göndermiş. Burası kamuya açık bir yer. Nasıl tek başına yönetmeye kalkarsın? Bütün rakamlar şaibeli olur” dedi.

'Cengiz'de o potansiyel yok'

Mustafa Cengiz’in Galatasaray’ı yönetebilecek yetenekte olduğuna inanmadığını kaydeden Fatinoğlu, şöyle devam etti: “Buna inansam, aday olmazdım. Ona projelerimi getirip veririm. Ama projelerimi hayata geçirebilecek potansiyeli yok. 3 aylığına seçileceği için Mustafa Cengiz’e oy verdik. 3 yıllığına başkan seçilseydi vermezdik...

'Parayı çarçur ettiler'

Kulübün kasasına 300 milyon TL gibi bir tarihi para girdi. Ben bu parayla Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nde uçuracak bir kadro kurardım. İş adamı olan herkes rahatlıkla bunu yapardı. Bu parayı çarçur ettiler.

Haberin Devamı

‘18 yaşındaki genç de yapardı’

Mustafa Cengiz’in Galatasaray’a bir katkısı var. Dursun Özbek’ten kurtardı. Ama ikincisi, kulübe giren parayı çarçur etti. Ne yaptı Cengiz bu parayı? 2.5 milyar TL borcun var. Eşit şekilde ödemen lazım, ancak torpille tanıdıkla gelen alacaklılara ödendi. Olacak iş değil. 300 milyon TL karşılığındaki borcu 300 milyon TL ile ödedi. Kimseden indirim istemedi. 18 yaşındaki bir genç bile bu işi yapardı.

'Barcelona değil Madrid modeli'

Projelerinden örnekler de sunan Ali Fatinoğlu, “Barcelona daha çok kupa kazanıyor ama Real Madrid’in gelirleri daha fazla. Çünkü Barcelona’nın başında Katalan bir şirketi yöneten isim var. Ama Real Madrid’in başında dünyaca ünlü bir enerji şirketinin sahibi var. Yani bu bir iş adamı vizyonu. Bu işi de Galatasaray’da yapacak kişi Ali Fatinoğlu. Şirketimden çok bahsetmek istemiyorum ama Türkiye’de hızlı büyüyen en iyi 10 şirket arasında. Vizyoner bir insanım. Galatasaray’ın başına bu işleri yapabilecek bir iş adamının gelmesi gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

(Fanatik)