Gazete Vatan Logo
Galatasaray Östersunds'u uçuran kadın Karin Wahlen!

Östersunds'u uçuran kadın Karin Wahlen!

Galatasaray’ı eleyerek adını duyuran İsveç takımının Kültür Antrenörü Karin Wahlen, sırlarını anlattı. Wahlen, “Kültürel aktiviteler kendilerini iyi ifade etmelerini ve cesur davranmasını sağladı” dedi

Östersunds'u uçuran kadın Karin Wahlen!

Östersunds UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tura yükseldi. Sezon başında Galatasaray’ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken sürpriz takım, PAOK, Zorya ve Hertha Berlin gibi ekipleri de geçerek tarih yazdı, beş yıl önce İsveç 4. ligindeyken şimdi Avrupa’nın konuştuğu takım oldu.

Kırmızı-siyahlılar bu başarıyı kültür devrimiyle yakaladı. Karin Wahlen kültür antrenörü olarak 2011’de göreve başladığında, bu dünyada bir ilkti. Futbol dışı çalışma metotları üreten Wahlen, okuma-yazma, resim yapma, dans ve tiyatro gibi ‘kültürel antrenmanları’ ajandaya ekledi.

Tarihi başarının altında imzası bulunan Wahlen, yaptığı açıklamada başarının sırrını şu sözlerle anlattı:

Tüm bunları yapmaktaki amacımız nihai olarak maçları kazanan, daha başarılı bir takım yaratmaktı. Kültür aktiviteleri kişiyi daha cesur yapar, özgüvenini yükseltir ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar. Oyuncular zaman içinde bu becerileri sahaya yansıttı, takım iyi sonuçlar almaya başladı. Kültür antrenmanları bizim için artık, futbol idmanı kadar sıradan bir hale geldi.

Haberin Devamı

(Skorer)