Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit vefat etti

Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit vefat etti

Güreşte yaşayan en eski Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit hayatını kaybetti.

Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit vefat etti

89 yaşında vefat eden Bayram Şit, 1952 Helsinki Olimpiyatları'nda Hasan Gemici ile birlikte altın madalyalı iki şampiyonundan biriydi. 1951 Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1954 Tokyo Dünya 2'nci elde etmişti. Güreşçiliği dönemindeki büyük başarıları güreşi bıraktıktan sonrada devam etti. Milli Takım Teknik Direktörlüğü başta olmak üzere bir çok takımda antrenörlük yaptı. Türk güreşine adını altın harflerle yazdıran Bayram Şit 89 yaşında vefat etti.

Bayram Şit, yarın öğle namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka anıt mezarlığına defnedilecek.

Musa Aydın'dan Bayram Şit için taziye mesajı
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, hayatını kaybeden olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Bayram Şit için taziye mesajı yayımladı.
Başkan Aydın, yayımladığı taziye mesajında, şu ifadelere yer verdi:
"Bayram Şit yaşayan en eski olimpiyat şampiyonuydu. Gerek sporculuğu, gerekse de sporu bıraktıktan sonraki örnek yaşantısıyla gönüllere taht kurmuş bir isimdi. Hastalığı boyunca hep yanındaydık. Bizlere sürekli Türk güreşine olan sevdasını anlatırdı. Bugün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk güreşine ismini altın harflerle yazdıran Bayram Şit ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm güreş camiasına başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı