Gazete Vatan Logo
Basketbol Oğuz Savaş: Her takımı yenebiliriz

Oğuz Savaş: Her takımı yenebiliriz

A Milli Basketbol Takımı’nın önemli isimlerinden Oğuz Savaş, Olimpiyat Köyü’ne gitme hedefinin heyecan verici olduğunu söyledi.

Oğuz Savaş: Her takımı yenebiliriz

Filipinler’in başkenti Manila’da 5-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyat Elemeleri için hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda, 29 yaşındaki başarılı pivot Oğuz Savaş önemli açıklamalarda bulundu.

Antalya kampı ve eleme maçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Savaş, Olimpiyat Köyü’ne gitme hedefinin oldukça heyecan verici olduğunu söyledi. Olimpiyatlarda mücadele veren bir sporcu olmak istediğini dile getiren milli oyuncu, “Elemelerdeki her takımı yenebilecek durumdayız” dedi.

-Milli Takım ile Antalya’da ilk etap çalışmalarını gerçekleştirdiniz.

Senin gözünden bu kamp nasıl geçti? Antalya kampımız olabilecek en verimli şekilde geçti. Orada son derece ciddi idmanlar yaptık. Gittiğimiz ilk günden itibaren normal, bandajlı basketbol antrenmanları gerçekleştirdik ve çift idmanla geçen günlerimiz oldu. Olimpiyat Elemeleri için çalışmak adına kısıtlı bir vaktimiz var. Bir aydan az zamanımız var ve hafif tempoda bir kamp yapma lüksümüz yok. Kadromuz da aşağı yukarı geçen seneki gibi... Birbirimizi iyi tanıyoruz. Yıllardır beraber ya da karşılıklı forma giydiğimiz arkadaşlarımız ile yine çok önemli bir hedef için çalışmalarımıza başlamış olduk. Tabii en önemlisi hazırlık sürecimizi sakatlık yaşamadan geçirmek.

Haberin Devamı

"HİÇBİR MAÇ KOLAY GEÇMEYECEK"

-Kadroda uzun rotasyonunda eksikleriniz de var. Bu durum alacağınız sorumlulukları da değiştirebilir mi?

Furkan ve Ersan’ın yokluğu mutlaka hissedilecektir. Ersan’ın dört numarada aldığı sorumluluk bizim için bir hayli önemliydi. Furkan gelebilseydi de beş numara rotasyonumuz daha geniş olabilirdi. Biz onların eksikliğini fark ettirmemek için elimizden geleni yapacağız. Genel olarak uzun rotasyonumuz zaten geniş. Aramızda olamayan arkadaşlarımızı aratmamaya çalışacağız.

-Olimpiyat elemeleri sürecinde karşılaşacağımız ve sonrasında eşleşebileceğimiz takımlara yönelik neler düşünüyorsun?

İşimiz kolay olmayacak. İlk turda Senegal ve Kanada ile karşılaşacağız. Kanada fiziksel özellikleri üstün, atletik bir takım. Oradaki tüm takımlar için Olimpiyat yolunda tek bir şans var ve herkes bu şansı kullanmak için gerekeni yapmaya çalışacak. İlk turda Kanada maçı zor olabilir. Orayı umduğumuz gibi geçersek bir üst turda rakibimizin Fransa olma ihtimali var. Filipinler de ev sahibi olacak, yani hiçbir maç kolay geçmeyecek. Bence biz oradaki beş takımı da yenebilecek durumdayız. Önemli olan Filipinler’e en formda halimiz ile gitmek ve oynadığımız her maçta yüzde yüzümüzü ortaya koyabilmek.

Haberin Devamı

-Elemeler süresince ailenden ayrı kalmak seni nasıl etkileyecek?

Lig sezonu benim adıma çok verimli geçmediğinden sezon içinde ailem ile normalden daha fazla vakit geçirdim. Yine de zor tabii, ailemden çocuklarımdan ayrı kalmak. Bizim işimizin zor yanlarından biridir bu. Ligde sezon bitti, birkaç gün sonra Milli Takım için toplandık ama ucunda Olimpiyat mücadelesi vermek olan bir hazırlık süreci için toplandık. Bu çalışmalarımızın sonunda Olimpiyat vizesi alabiliriz. Milli Takım için her zaman fedakârlığa değe. Allah korusun elemelerde başarılı olamazsak 10 Temmuz’dan sonra Milli Takım mesaimiz bitecek ve sezon başlayana dek boş bir zamanımız olacak ama asla öyle bir durum olmamasını umuyorum. Olimpiyat Köyü’ne Ay Yıldızlı forma ile gitmek, her türlü dinlenme imkânından çok daha önemli.

Haberin Devamı

(HT Spor)