Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Obradovic: Aklım sadece Zalgiris maçında

Obradovic: Aklım sadece Zalgiris maçında

Fenerbahçe Doğuş’u üst üste 4. kez Final-Four’a taşıyan Obradovic, Belgrad öncesi konuştu. Tecrübeli teknik adam, Final-Four ile ilgili görüşlerini, “Belgrad’da olacağım için çok mutluyum. Bu benim için çok özel. Bütün oyuncularım kalitelerini gösterdiler. Benim aklım sadece Zalgiris maçında. Sonrasını düşünürüz” şeklinde aktardı.

Obradovic: Aklım sadece Zalgiris maçında

Fenerbahçe Doğuş’u üst üste 4. kez Final- Four’a taşıyan Zeljko Obradovic; ülkesinde, Belgrad’da düzenlenecek olan Final Four öncesi Fanatik'ten Gökhan German’a konuştu.

‘Yazın yaptığımız hamleler doğruymuş’

4. kez üst üste Final-Four’a kaldınız? Bu Final-Four’dan beklentileriniz neler?

Gökhan German Öncelikle bulunduğumuz yerden dolayı çok mutluyuz. Bizim için anahtar noktası sezon başıydı. Yazın Bogdanoviç ve Udoh’un NBA’e gideceğini öğrendik. Pero Antiç, Kızıl Yıldız’a gitti. Genç oyun kurucumuz Berk, Pınar Karşıyaka’ya gitti. Bize tekrar Final-Four’a kalabilmemiz için ne gibi oyuncuların lazım olduğunu çok iyi anlamalıydık. Şimdi ortaya çıktı ki, yazın yaptığımız tüm transfer hamleleri doğruymuş. Bütün oyuncularım kalitelerini gösterdiler. Onlar için çok mutluyum. Takım için, taraftar için ve kulüp için de çok mutluyum.

Final-Four’daki ilk rakip Zalgiris Kaunas. 17 yıl aradan sonra Final- Four’a kaldılar. Nasıl bir maç bizi bekliyor?

Çok büyük bir sonuç elde ettiler. Sezon başında kimse onların buralara geleceğini tahmin edemezdi. Kimse onla Final-Four için şans vermiyordu. Ama ortaya karakter koydular, kalpten mücadele ettiler. Jasikivecius harika bir iş başardı. Taraftarları muhteşemdi. Büyük bir taraftar, büyük bir kulüp olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Haberin Devamı

‘Benim ve takımın tecrübesi yeter’

Final-Four’daki diğer coachlar Pablo Laso ve Sarunas Jasikevicius sizin oyuncunuz. İtoudis de yıllarca yardımcılığınızı yaptı. Bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?

Onlar adına gerçekten çok mutluyum. Benim, İtoudis ile olan ilişkimi zaten herkes biliyor. Çok büyük bir coach oldu. Pablo Laso ve Sarukas Jasikevicius da benim oyuncularımdı. Tabii ki bu durum beni memnun ediyor.

Takım 4. kez üst üste Final-Four’a kaldı ama bazı oyuncularınız ilk kez bu tecrübeyi yaşayacak. Wanamaker, Melli ve Thompson gibi oyunculara özel bir hazırlık yapacak mısınız?

Onların Final-Four tecrübesi yok ama diğer oyuncularımızın var. Coach olarak ben yeterli tecrübeye sahibim. Onları hazırlamak ve onlardan neler beklediğimizi anlatmak için gerekli birikimim var. Aslında her gün yaptığımızdan farklı bir şey yapmayacağız. Çıkıp basketbol oynayacağız. Sakin kalmaya çalışacağız, baskıyı kaldırmak isteyeceğiz, işimizi yapacağız.

Haberin Devamı

‘25 yıldır ülkemden ayrıyım’

Geçen yıl Final-Four İstanbul’da olduğu için üzerinizde yaratılmaya çalışılan baskıdan memnun olmadığınızı belirtmiştiniz. Şimdi Final- Four eviniz Belgrad’da. Yine benzer bir baskı oluşuyor mu?

Birincisi Belgrad’da olacağım için çok mutluyum. Bu benim için çok özel. Belgrad’da geçirdiğim zamanın her saniyesini sevdim. Ama 25 yıldır ülkemden ayrı yaşıyorum. Belgrad’daki insanların basketbolu ne kadar sevdiğini biliyorum. 4 kulüp taraftarı da orada olacak. Özel bir hafta sonu yaşanacağı kesin. Ve takımımın orada olacağı için çok mutluyum.

Kariyerinizde bir çok şampiyonluk ve rekor var. Ama aynı takımla üst üste iki yıl hiç şampiyon olamadınız. Belgrad’da ikinci şampiyonluk gelecek mi?

Benim aklım sadece Zalgiris maçında. Başka birşey düşünmüyorum. Bakalım bu maçta ne olacak. Sonrasını düşünürüz..

Haberin Devamı

‘İki takımın da motivasyonu yüksek’

Son şampiyonsunuz ve 4. kez Final-Four oynuyorsunuz. Çok tecrübelisiniz ama Zalgiris Kaunas 17 yıl sonra ilk kez oynayacak. Başarıya açlar. Bu durum avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?

Bizim gibi Zalgiris de yüksek motivasyonla oynayacak. Final-Four tecrübeleri az, uzun bir aradan sonra buradalar ancak yapacak bir şey yok. Sonuçta coachları çok tecrübeli. Çıkıp sonuna kadar mücadele edecekler. Sezon boyunca yaptıkları gibi... Her idmanda, her maçta ne yapıyorlarsa çıkıp onu yapacaklar. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

‘Doğru zamanda hazır olmak önemli’

Obradoviç’in takımları sezon içinde iniş çıkış yaşıyorlar ama Play-Off ve Final-Four zamanı form olarak hep en üst seviyeye çıkıyorlar. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Aslında çok mantıklı bir durum. Takımların sezon sonunda, sezon başına oranla daha iyi durumda olmaları normal. İstediğiniz yere gelebilmek için zaman gerekiyor. Tabii en önemlisi, doğru yerde ve doğru zamanda hazır olmak. Final oynamak için de, önce yarı final oynamanız gerekiyor. Ve onu kazanmanız gerekiyor. Biz de yarı finalde en hazır halimizde olmak istiyoruz.

Haberin Devamı

‘Taraftarla aramızda özel bir bağ var’?

Belgrad’da tribünlerin çoğu yine Sarı-Lacivert olacak. Deplasmanda Fenerbahçe taraftarlarını görünce nasıl hissediyorsunuz?

Öncelikle taraftara bize güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Aylar önceden bilet aldıklarını biliyorum. Bize güvendiler, bizim Final-Four’a kalacağımıza inandılar. Hep söylüyorum takımın taraftarla olan ilişkisi, bağı çok önemli. Bizim aramızda özel bir bağ var. Bir kez daha rica ediyorum, Belgrad’da tribünleri doldurup bize yardımcı olsunlar. Ve en önemlisi Litvanya, Rus ve İspanyol taraftarlara saygı göstersinler.