Gazete Vatan Logo
İngiltere Ne yapsa boş! Ancelotti'den Cenk Tosun'a şok

Ne yapsa boş! Ancelotti'den Cenk Tosun'a şok

Uzun bir sakatlık dönemi geçiren Cenk Tosun'un Ancelotti'nin gözüne girmesi çok zor.

Ne yapsa boş! Ancelotti'den Cenk Tosun'a şok

İngiltere’de transfer penceresi dün gece geç saatlerde kapandı. Ada ekipleri uluslararası transferler için bundan böyle ocak başında açılacak ikinci transfer dönemini beklemek zorunda olacak. Ancak Premier Lig ekipleri bu ayın 16’sına kadar ülke içinde alt liglerle transferler gerçekleştirmeye devam edebilecekler.

İspanya, İtalya, Almanya, Fransa gibi Avrupa’nın önde gelen ligleri de dün itibariyle kapılarını yeni transferlere kapadılar. Everton Kulübü’nün oyuncusu olan Cenk Tosun, transfer döneminde ismi çeşitli ekiplerle anılmasına karşın takımında kaldı. Türkiye’den Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın oyuncuya ilgi gösterdikleri iddia edilmişti.

Cenk Tosun’un uzun süreli sakatlığı henüz geçmedi. Milli futbolcu transfer dönemi sona ermeden sahalara dönebilmiş olsa, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de bir çok ekibin kendisini transfer etmek adına girişimlerde bulunmuş olacağı değerlendirmesi yapılıyor. Everton’da kalan Cenk Tosun, önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen yeniden sahalara dönüşünde kendisini çetin bir forma rekabetinin içerisinde bulacak.

Haberin Devamı

Liverpool ekibi her ne kadar Moise Kean’i PSG’ye kiralamış olsa da, Cenk geri döndüğünde Calvert-Lewin ve Richarlison’un ardından takımdaki üçüncü santrfor tercihi olacak. Everton’daki sezon planlamasında yedek forvet olarak düşünüldüğü öğrenilen Cenk’in, teknik direktör Ancelotti’nin bu konudaki fikrini değiştirerek ilk 11’de yer açması için zorlu bir periyot kendisini bekliyor olacak.

Bir yıl ertelenen ve gelecek yaz oynanacak EURO2020 için de düzenli forma giyeceği bir takımda olmanın kendisi için büyük önem arz ettiği tecrübeli forvet için, Everton’da işler devre arasına kadar istediği şekilde gitmezse, ara transfer döneminde olası bir ayrılık da söz konusu olabilecek. (Milliyet)

Ne yapsa boş Ancelottiden Cenk Tosuna şok