Gazete Vatan Logo
NBA Rövanş alındı, Durant taçlandı!

Rövanş alındı, Durant taçlandı!

NBA final serisi 5. maçında Golden State WarrIors, geçen sezon şampiyonluğu kaybettiği Cleveland CavalIers’ı devirerek zafere ulaştı

Rövanş alındı, Durant taçlandı!

Kariyerindeki ilk NBA şampiyonluğunu yaşayan Kevin Durant, 39 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performans sergilediği mücadelenin sonunda en değerli oyuncu seçildi.

NBA 2017 final serisinde Golden State Warriors, konuk ettiği Cleveland Cavaliers’ı 129-120 mağlup ederek seride durumu 4-1’e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti Geçen sezon yıldız oyuncusu LeBron James önderliğinde tarihindeki ilk NBA şampiyonluğuna ulaşan Cavaliers ile 4 şampiyonluğu bulunan Warriors, NBA final serisinde üst üste 3. kez karşı karşıya geldi.
ORACLE Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu Cleveland Cavaliers, 37-33 üstün tamamladı. 2. çeyrekte de oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi takım, soyunma odasına 71-60 önde gitti. Üstünlüğünü müsabakanın 2. yarısında da sürdüren Golden State Warriors, 3. periyodunu 98-93 önde tamamladığı karşılaşmadan 129-120 galip ayrılarak 2’si son 3 sezonda olmak üzere tarihindeki 5. şampiyonluğunu elde etti.
35.2 SAYI ORTALAMASI!
STEVE Kerr’in başantrenörlüğünü yaptığı Golden State Warriors ile kariyerindeki ilk NBA şampiyonluğunu yaşayan Kevin Durant, 39 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performans sergilediği mücadelenin sonunda NBA final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Durant, final serisindeki 5 maçta ise 35.2 sayı, 8.4 ribaunt ve 5.4 asist ortalamalarıyla takımını şampiyonluğa ulaştıran isimlerin başında geldi.

Haberin Devamı