Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Naim Süleymanoğlu hayati tehlikesi sürüyor

Naim Süleymanoğlu hayati tehlikesi sürüyor

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun, beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle acil ameliyata alındı.

Naim Süleymanoğlu hayati tehlikesi sürüyor

Memorial Ateşehir Hastanesi'nden alınan bilgiye göre, siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle acil ameliyata alındı.

Erdoğan, Süleymanoğlu'nun ailesiyle görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Memorial Hastanesi’nde tedavi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu'nun ailesiyle görüştü.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam, haltercinin kardeşi Muharrem Süleymanoğlu'nu telefonla aradı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleymanoğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi aldığı kaydedildi.
Süleymanoğlu'nun doktorundan açıklama:
"DURUMU STABİL ANCAK HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR"
Süleymanoğlu'nun karaciğer naklini yapan hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, Süleymanoğlu'nun durumu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi Naim Süleymanoğlu'na bir ayı aşkın bir süre önce karaciğer koması nedeniyle acil karaciğer nakli yapmıştık. Karaciğer takıldığı andan itibaren çalışmaya başladı. Ancak bu tür büyük ameliyatlardan sonra ameliyat sonrası takip çok önemli. Ameliyattan 5 gün sonra birtakım nörolojik bulgulardan dolayı, beyin tomografisine gitmek durumunda kaldık. Beynin sol kısmında 1.5 - 2 santimlik infaktus alanı gördük. Takibe aldık, zaman zaman enfeksiyon problemleri yaşadık. Yaklaşık 10 gün önce infaktus alanında bir kanama oluştu. Bugün yapılan bazı tetkikler sonucu Naim Süleymanoğlu'nun tekrar beyin tomografisi çekildi. Bunun sonucunda bu eski odak ve buna ilave olarak bazı yeni odakların görülmesi üzerine ameliyat kararı alındı. Çünkü bu onun için hayati tehlike arz ediyordu. Ameliyat işlemi gerçekleştirildi. Yapılan işlemin amacı beyni rahatlatmak, ödemi rahatlatmaktı. Şu anda durumu stabil ancak hayati tehlikesi devam ediyor. Her şeyini kontrol ediyoruz. Diğer organ fonksiyonlarında önemli bir şey yok. Karaciğer nakli ağır bir ameliyat."
"BEYNİN BASINCINI AZALTMAYA YÖNELİK BİR AMELİYAT YAPTIK"
Süleymanoğlu'nun beyin ameliyatını yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir ise operasyonla ilgili şöyle konuştu:
"Bugüne kadar çekilen kontrol filmlerinde ve yapılan nörolojik muayenelerinde beyindeki odakların devam ettiği ancak henüz beyni sıkıştırmadığı ve Naim beyi rahatsız etmediği şeklinde takiplerimiz vardı. Bugün yapılan kontrol ve beyin tomografisi görüntülerinde beynin sol tarafındaki ödemin arttığını ve beyni kafatasının içerisinde sıkıştırmaya neden olduğunu gördük. Ve beynin basıncını azaltmaya yönelik bir ameliyat yaptık. Kendisi şu an yoğun bakımda."

Haberin Devamı