Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Nadal'dan Sharapova'ya tepki

Nadal'dan Sharapova'ya tepki

Rafael Nadal, doping yaptığını açıklayan Maria Sharapova hakkında açıklama yaptı.

Nadal'dan Sharapova'ya tepki

Dünyaca ünlü kadın tenisçi Maria Sharapova’nın doping nedeniyle geçici men cezası almasının yankıları sürüyor. Tek erkeklerde 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, “Spor camiası için korkunç bir olay. Böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini hayal etmek zor. Her zaman hatalar olur. Maria’nın hata yaptığına inanmak istiyorum. İhmali varmış gibi görünüyor. Bunun bedelini ödemeli” ifadelerini kullandı.

Kendi ekibinin yasaklı maddeler listesini takip ettiğini belirten İspanyol raket: “Tamamen temizim. Sporun değerlerine inanıyorum. Aksi takdirde kendimi kandırırım” dedi.

O İLAÇ ASKERLERE VERİLİYORMUŞ

Rus tenisçinin lisansının askıyla alınmasına sebep olan ilacın Rus ordusu tarafından 1980’deki Afganistan savaşında kullanıldığı ortaya çıktı. Meldonium ilacını 1980’deki savaşta Rus askerlerin kullandığı, ilacın askerlerin dayanıklılığını artırmak amacıyla verildiği ortaya çıktı.

İlacın mucidi Ivars Kalvins, 1979-89 arasında mücahitlere karşı verilen savaşta askerlere bu ilacın verildiğini söyledi. Askerlerin bu ilacı istemsiz olarak içtiklerini ve hiçbirinin itirazda bulunmadığı vurgulandı. İlacın doping etkisinin olmadığını söyleyen Kalvins, ilacın sadece fiziksel baskıya karşı koymayı sağladığını söyledi.

Haberin Devamı