Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Müthiş düello Başakşehir'in

Müthiş düello Başakşehir'in

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Başakşehir, ilk maçta olduğu gibi rövanş karşılaşmasında da 2-2 berabere kaldığı Fenerbahçe'yi seri penaltı atışlarının ardından eleyerek finale adını yazdırdı.

Müthiş düello Başakşehir'in

İlk maçta 2-2’lik ufak da olsa avantajla maça çıkan F.Bahçe, bu avantajını maçı 2-2’ye taşıyarak kaybetti. Penaltılara giden maçta şanslar eşitti ve Josef’in kaçırdığı 13. penaltıda Başakşehir, finalde Konya’nın rakibi oldu. Bir ara sabaha kadar uzayacak zannettiğimiz maçta Başakşehir karşılaşma boyunca daha istekli, daha arzuluydu. F.Bahçe rakibini kovaladı durdu ama yine de tur kimin hakkıydı derseniz? Yorum bile yapamam! Elenen takıma her türlü yazık.

11’de Visca, ceza sahasına hızlı girip vurdu, Kjaer’e çarpan top önüne düştü 2. denemesinde Volkan kale çizgisinde gole izin vermedi, korner. 28’de Van Persie, Epureanu’dan topu güzel çekip önünü boşalttı ve vurdu, aut. 30’da Lens’in serbest vuruşunda Cengiz ters vuruş yaptı, Volkan Babacan son anda kurtardı. 42’de Emre Belözoğlu ceza sahası önünden vurdu, seken topu Volkan kurtaramadı: 0-1.

FENER YÜKLENDİ BAŞAKŞEHİR ATTI

F.BAHÇE 2. yarı gol için yüklenirken pozisyonu Başakşehir buldu. 68’de Visca’nın vuruşunu Volkan kurtardı. 71’de skora eşitlik geldi. Lens’in şahane ortasına Sow güzel vurdu: 1-1. 86’da Holmen, Pektemek’in pasında güzel vurdu: 1-2. 87’de Van Persie’nin ayağına oturmayan topu Ozan tamamladı: 2-2. Maç uzadı.
101’DE Volkan Demirel önce Napoleoni sonra da Mustafa’nın şutunu kurtardı ve skor değişmeyince maç penaltı atışlarına gitti.
BAŞAKŞEHİR’DEN Visca, F.Bahçe’den Topal penaltıları gol yapamayınca penaltılar da uzadı. Napoleoni ve Skrtel de atamadı. Son olarak kaleciler de atamayınca başa dönüldü. 13. penaltılarda Josef topu auta nişanladı ve F.Bahçe kupaya veda etti.

Haberin Devamı