Gazete Vatan Logo
Voleybol Filenin Efeleri veda etti

Filenin Efeleri veda etti

Avrupa Şampiyonası play-off turunda Ay-Yıldızlılar, İtalya’dan set alamadı.

Filenin Efeleri veda etti

16-25, 17-25 ve 29-31’lik set skorlarıyla rakibine boyun eğen Türkiye çeyrek finali göremedi. İtalya’da Vettori 14, Lanza 13 ile Piano 11 sayıyla oynayarak galibiyete damga vuran isimler oldu.

AVRUPA Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye, play-off turunda İtalya’ya 3-0 mağlup oldu. Polonya’nın Katowice kentindeki Spodek Salonu’nda oynanan maça sakatlıktan dönen libero Hasan da ilk 6’da başladı. Mücadeleye tutuk giren Ay-yıldızlılar oldu: 5-8. Teknik mola sonrası Giannelli’nin etkili servisleriyle farkı daha da açan İtalya 25-16 ile 1-0 öne geçti. İkinci oyuna ise ilkinin aksine iyi giren taraf bizdik: 8-7. Ancak daha sonra Piano-Vettori ikilisinin skor yükünü sırtladığı İtalya 9-0’lık seri buldu ve bir daha da arkasına bakmadı: 17-25.
EN etkili olduğumuz sette ise basit hatalar canımızı yaktı. Matic’in üst üste bulduğu sayılarla oyunu son bölüme kadar Filenin Efeleri önde götürdü. 24-21’i bulduğumuz bölümü bitirmekte sorun yaşadık. 2 kez seti bitermemize İtalyan Gianlorenzo Blengin’in yerinde itirazları engel oldu ve İtalya son oyunu 31-29 karşılaşmayı da 3-0 kazandı.
ÇEYREK finalde Belçika ile eşleşen İtalya’da Vettori 14, Lanza 13 ve Piano 11 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Avrupa Şampiyonası’na veda eden millilerde ise Metin 12 sayı ürettti.

Haberin Devamı