Gazete Vatan Logo
Voleybol Milli Takım galibiyetle başladı

Milli Takım galibiyetle başladı

2017 FIVB World League İkinci Grup'ta mücadele eden A Erkek Voleybol Milli Takımı, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynadığı C2 Grubu ilk karşılaşmasında Çin'i 25-22, 25-20, 21-25, 24-26 ve 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti.

Milli Takım galibiyetle başladı

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan A Erkek Voleybol Milli Takımı Başantrenörü Josko Milenkoski, "Gerçekten çok zorlu bir karşılaşma oldu. Normal şartlarda karşılaşmanın 3-0 sonlanması gerekiyordu. Setlerin 2-0'a gelmesinden sonra, üçüncü sette 3-4 sayı önde olmamıza rağmen geriye düştük. Çok fazla sakat oyuncumuz var. Rotasyona gitmekte zorlandık ve bu da fiziksel olarak bizi yordu. Karşılaşmanın 2-0'dan 2-2'ye gelmesini ancak bu şekilde açıklayabilirim. Sadece 6 oyuncuyla oynayabildik. Oynayan oyuncularımızın da birçoğu geçen hafta tam anlamıyla antrenmanlara katılamadı. Ama her şeyi bir kenara bırakırsak, Çin çok güçlü bir takım ve özellikle Jiang Chuan inanılmaz bir oyun sergiledi. Galibiyetin belirleyici olduğu World League'e galibiyetle başlamak her şeye rağmen önemliydi ve bunu zor şartlar altında başardık. İnanıyorum ki Mısır karşısında daha iyi bir oyun sergileyeceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu.

A Erkek Voleybol Milli Takımı Kaptanı Arslan Ekşi ise, "Bizim için ikinci setten sonra zor bir müsabaka oldu. Biraz tempomu düştü çünkü Dünya Şampiyonası Elemelerinden sonra buraya biraz yorgun geldik. Arka arkaya 5 maç oynamak kolay değildi. Aslında ilk iki set iyi bir oyun sergilediğimize inanıyorum. Şimdi önümüzde Mısır karşılaşması var. Mısır maçı bizim için zor olacak, çünkü iyi bir ekiple geldiler. Tüm Ankara'daki voleybol severleri bizi desteklemeye bekliyoruz. Onlara gerçekten ihtiyacımız var" dedi.

Haberin Devamı

Gruptaki diğer karşılaşmada Hollanda, Mısır'ı 25-17, 25-23 ve 27-25'lik setlerle 3-0 mağlup etti. Türkiye yarın grupta Mısır ile karşılaşacak.