Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Milli sporcu ömür boyu men edildi!

Milli sporcu ömür boyu men edildi!

Milli atlet Aslı Çakır, doping nedeniyle, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ömür boyu pistlerden men edildi.

Milli sporcu ömür boyu men edildi!

Milli atlet Aslı Çakır 3. kez dopingle yakalandı. Sporcuya Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından ömür boyu men cezası verildi. Çakır daha önce bir kez yarışma esnasında bir kez de biyolojik pasaportunda yasaklı maddeler kullandığını kanıtlayan sapmalar nedeniyle 2 kez yakalanmıştı. Çakır bunlardan ilkinden 2 yıl, diğerinden de önce 8 yıl ceza almış sonra bu ceza 4 yıla indirilmişti. Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede kazandığı birinciliğin ardından ise biyolojik pasaportu nedeniyle hem birinciliği elinden alınmış hem de 4 yıl pistlerden uzaklaştırılmıştı. Çakır bu süreçte sürekli masum olduğunu ileri sürmüş, karşı haberleri özellikle dini motiflerle kullanarak direnç göstermişti.
KURTULAMADI!
ANCAK Uluslararası Atletizm Birliği’nin eski başkanı Lamine Diack’la dopingli yakalandığının örtülmesi için rüşvet pazarlığına girdiği kanıtlanan Çakır cezadan kurtulamamıştı.
BU kez idrarında bulunan yasaklı maddeyle huyundan vazgeçmediği anlaşılan Çakır, 2016 Olimpiyat Oyunları’nda yarışmak istemiş ancak tüm desteğe rağmen gidememişti. Çakır bu süreçte eski antrenörü Hasan Alptekin’den de ayrılmış, pistlere yeniden doğacağını söyleyerek iyi bir başlangıç yapmak istemişti.

Haberin Devamı