Gazete Vatan Logo
İtalya Milan bir kez daha satılıyor!

Milan bir kez daha satılıyor!

NFL’den Miami Dolphins’in sahibi Stephen Ross, Milan’ı satın almak için harekete geçti. Ünlü iş adamı, İtalyan kulübü için çalışmalarına başladı.

Milan bir kez daha satılıyor!

Son yıllarda istikrarsız bir mali tablo ve sıkıntılı günler yaşayan Milan’da hareketli günler yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıl Çinli iş adamı Yonghong Li tarafından satın alınan ancak ekonomik anlamda daha da karmaşık günler geçiren Milan, son olarak UEFA Finansal Fair Play sıkıntısı ile uğraşıp ve UEFA ile anlaşma zemini bulamamıştı.

NFL’den Miami Dolphins’in sahibi Stephen Ross, İtalyan devini satın almak için harekete geçti. İtalya basınında yer alan haberlerde, Çinli iş adamı Li’nin Ekim ayından beri hisseleri kiralayan Elliot Management’a 300 milyon euroluk bir geri döneme yapma zorunluluğu olduğu ifade edildi.

Çinli iş adamı Yonghong Li ile anlaşmaya yakın olan Miami Dolphins’in sahibi, 1 milyar euroluk bir meblağı gözden çıkarmak zorunda da kalabilir. Daha önce 800 milyon euro civarında Berlusconi’den Çinli şirkete geçen Milan için Stephen Ross’un en yüksek teklifle geldiği de belirtiliyor.

Forbes’un haberine göre Stephen Ross’un, Milan için ciddi bir araştırma yaptığı ve satın alma potansiyelini sorguladığı kaydedildi. Ross’un servetinin 12 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

(Celal Umut Eren / Skorer)