Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mehmet Ayan ile Ersin Düzen derbinin röntgenini çekti

Mehmet Ayan ile Ersin Düzen derbinin röntgenini çekti

Yazarlarımız Mehmet Ayan ile Ersin Düzen derbinin röntgenini VATAN okurları için çekti:

Mehmet Ayan ile Ersin Düzen derbinin röntgenini çekti

TUDOR'UN İŞTAHI - MEHMET AYAN

DERBİNİN kaderi G.Saray’ın elinde. Bana kalsa ‘ki hiç ayıp değil’ G.Saray’ın beraberliğe oynamasını doğru bulurum. Ancak Tudor böyle bir adam değil. İddia ediyorum cumartesiyi pazara bağlayan gece ve bugün maça

kadar hoca, oyuncularına F.BAHÇE’YE NASIL YENİLMEYECEKLERİNİ DEĞİL, NASIL YENECEKLERİNİ anlatmıştır.
G.SARAY, galibiyete elbette daha yakın. Ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı. Her şeyden evvel iştah... Tudor’un oyun planı ‘oynamak’ üzerine kurulu olacak. Yeter ki topu 1. bölgeden 2. bölgeye geçirebilsin.
KOCAMAN İÇİN 2 YOL VAR
AYKUT hoca için 2 yol var! İlk yol, stoperler ile FERNANDO bağlantısını kesmek. İkinci yol ise topu rakibe vermek. G.Saray set oyununda da başarılı, Gomis merkezli hızlı çıkışlarında da… Feghouli’nin katılmasıyla sağ kanadı leziz hale gelen, Tolga’nın oynaması halinde solda Latovlevici ile de hızlı çıkışlar yapabilen bir takım haline dönüşen G.Saray, F.Bahçe’nin kırılgan savunmasını delebilir.
F.BAHÇE ise Aykut Kocaman’ın yazılımında var olan savunma oyununu oynama karakterini ortaya koyarsa, G.Saray böyle bir refleks ile Ostersunds maçından bu yana ilk kez karşılaşacağı için sarsılabilir.
KAFAMDA oynattığım maçtan G.Saray’ın iyi oyununa rağmen %51 beraberlik çıkıyor. Kalan 49’un 30’u G.Saray, 19’u ise F.Bahçe galibiyeti.
ARTILAR:
SAHA, seyirci ve zemin… Bilhassa iyi korunan zemin G.Saray’ın temel avantajı. Seyirci avantajı ve sahanın sizin olması önemli ama bu seviyeler için ev sahibi olma, tek galibiyet aracı değil. Karşınızda, birçok önemli tribün görmüş deneyimliler var. Tıpkı sizin ‘bu yeni ekiple’ Kadıköy’deki ortama vereceğiniz reaksiyon gibi!
EKSİLER:
İLK kez F.Bahçe gibi ‘test edilecekleri’ bir ekiple oynayacaklar. F.Bahçe’nin derbi kültürü yüksek, Türk derbilerini yaşamış oyuncularının bulunması G.Saray’ın aleyhine. Ayrıca Aykut Kocaman takımları bolca gol yediği bir sezona başlasa da savunma yapmakta maharetlidir.
KOCAMAN RİSK ALMAZ - ERSİN DÜZEN
G.SARAY, kazanma alışkanlığına, istikrarlı oyun ve futbolcu performansına sahip bir takım. 8 haftadır büyük sapmalar, inişler, çıkışlar yok. İstatistiklerde zirvede. F.Bahçe ise hâlâ dalgalı deniz. Ne zaman, ne göreceğimiz belli değil. İyi oynadığı bir maçta bile başka bir kimliğe dönüşebiliyor. Derbinin belirleyicisi belki de bu olacak. Sarı-lacivertlilerin G.Saray’a nasıl karşılık vereceği...
AYKUT Kocaman’ı beraberlik memnun etmez ama karalar bağlamaz, yarıştan da kopmaz... Risk, hocanın zaten kimyasında yok. Avantajı, takımının derbilerde soğukkanlı olmasını sağlaması. Oyunu yavaşlatarak G.Saray’ın tempo yapmasını engellemek isteyecektir.
ORTADA ARTIK BÜTÜNLÜK VAR
F.BAHÇE her mevkide geride ancak öne geçebileceği bir yer var; orta saha! Valbuena, Giuliano, Dirar sürekli hareketli. Josef ve Ozan ile bir bütünlük oluştu. Birbirlerine daha yakınlar, pas trafiği arttı. Mesafeler azalınca Ozan hücuma daha çok katılıyor. G.Saray’da Feghouli ve Rodrigues taç çizgisine yakın kalıyorlar. Tolga oynarsa bu varsayımı çürütebilir, G.Saray’ın omurgası daha sağlam olur. İki takımın da sağ bekleri, sola göre daha efektif. Artılar, eksiler benzer... F.Bahçe’nin zaafı Hasan Ali’nin sol kanatta yalnız kalması. Aykut Kocaman, önlem almazsa Feghouli ve Mariano, oradaki çimleri yakar... Tudor’un solda Linnes alternatifi var.
BASKI KOZ OLABİLİR
BEŞİKTAŞ, Kadıköy’e geçen sezonki kupa maçının rövanşı için gelmişti. F.Bahçe’nin kozu bu oldu. Eksik kaldılar, 2 penaltı sonucu belirledi. G.Saray’ın alacağı rövanş yok ama rakibi yarıştan koparma arzusu var. Fazla motivasyon ve baskı F.Bahçe’nin yine kozu olabilir.
ASLAN FAVORİ AMA
TUDOR’UN bu sezon ilk önemli sınavı. Tüm şartlar lehine... Kadro tercihinde, değişikliklerde macera aramaz ise G.Saray zaten favori. 50 bin taraftarın etkisiyle, derbinin önüne geçmeyi hayâl ederse ki, bazen bu sinyalleri veriyor, o zaman Aykut Kocaman’ın tecrübesi devreye girer.

Haberin Devamı