Gazete Vatan Logo
Futbol Manchester City 162.8 milyon sterlin kazandı!

Manchester City 162.8 milyon sterlin kazandı!

İngiliz kulübü, keşfettiği genç yıldızların satışından elde ettiği gelirle tüm kulüplere adeta ders verdi. Premier Lig devi, forma dahi giymeyen oyuncuların bonservisinden toplamda 162.8 milyon sterline yakın bir gelir elde etti.

Manchester City 162.8 milyon sterlin kazandı!

İngiltere’nin dev kulüplerinden Manchester City, ilginç bir başarısıyla öne çıktı. Son 12 yıllık süreçte futbol akademisine yaptığı yatırımlar ve tesisleşme projeleriyle gündemde olan Manchester City, bu çalışmalarının meyvelerini topladı.

Futbolda transfer dönemlerinde lüks harcamaları olan İngiliz kulübü, aynı zamanda altyapıdaki başarılı hamleleriyle de göze çarptı. Son yıllarda scouting anlamında gelişim gösteren ve tüm dünyada genç yıldızlar keşfeden City, transfer ettiği birçok isimden kazandığı bonservislerle dikkat çekti. Ancak Premier Lig ekibinin, bonservis kazanırken izlediği yol daha enteresan oldu. Genç yıldızlar, Manchester City forması bile giymeden kiralandıkları kulüplerde parlayarak başarı yakaladı. Bu başarıların ardından da City’ye yüksek bonservis olarak geri döndü. İçlerinde Enes Ünal’ın da dahil olduğu futbolcuların satışından City tam 162.8 milyon sterlin kazandı. Avrupa’nın dev takımlarına birçok genç oyuncusunu satmayı başaran City, benzeri görülmemiş bir modelle, akademisine ciddi bir bütçe katkısı yaptı.

Haberin Devamı

Enes Ünal listede

Manchester City’nin kadrosuna katıp satışını yaptığı genç yıldızlar arasında Enes Ünal adı öne çıkıyor. 2015 yılında Manchester City’nin keşfettiği genç forvet tam 11 milyon sterlin kâr ettirdi. Villareal’e 2017’de giden Enes, hiçbir resmi maçta City forması giymedi. Öte yandan, 2 yıl Galatasaray’da kiralık oynayan Jason Denayer de Lyon’a 9.9 milyon sterline gidip dikkat çeken isimlerden oldu.

Forma giymeden gidenler

Iheanacho (Leicester City)-25.4 milyon sterlin

Brahim Diaz (R.Madrid)- 21 milyon sterlin

Angus Gunn (Southampton)- 13.5 milyon sterlin

Enes Ünal (Villarreal)- 12.7 milyon sterlin

Jason Denayer (O.Lyon)-9.9 milyon sterlin

Rabbi Matondo (Schalke)- 9.6 milyon sterlin

Jadon Sancho (B.Dortmund)-9.1 milyon sterlin

Pablo Maffeo (Stuttgart)-8.8 milyon sterlin

Rony Lopes (Monaco)-8.8 milyon sterlin

Aaron Mooy (Huddersfield)- 8 milyon sterlin

Karim Rekik (Marsilya)-7.5 milyon sterlin

Geronimo Rulli (Sociedad)-5.8 milyon sterlin

Angelino (PSV)-5.6 milyon sterlin

Haberin Devamı

(Celal Umut Eren / Milliyet)