Gazete Vatan Logo
Voleybol Madalya neden olmasın!

Madalya neden olmasın!

Filenin Sultanları’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, yarın başlayacak Milletler Ligi son 6 karşılaşmaları öncesi VATAN’a konuştu:

Madalya neden olmasın!

“Herkes Nanjing’deki şampiyonaya büyük bir beklentiyle gidiyor. Umarım elimizden gelenin en iyisini yaparız, kürsüde olmayı gerçekten çok istiyoruz.”

MİLLETLER Ligi’nde oynadığı 15 maçın 11’ini kazanarak yarın Çin’in Nanjing şehrinde başlayacak olan 6’lı finallerde yer alacak olan Türkiye Bayan Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem Dündar, turnuva öncesi VATAN’a şunları söyledi:

“SON 6’ya kalmamazı beklenmiyordu. Oynayan 6’ya baktığınız zaman kulüplerinde de oynayan formu yüksek olan oyunculardan kurulu bir ekibiz, keza yedeklerimiz de öyle. Güzel bir ahenk yakaladık.

‘2. BİLE OLABİLİRDİK’

ABD’deki etapta 3’te 3 yapınca baktık ki biz bir şeyler yapabiliyoruz. Zaten yetenekli ve iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzun farkındayık ama tecrübe ve diğer ekiplerin yıllardır beraber olması bizde soru işaretleri yaratıyordu ama ABD turu bize ‘Biz yapabiliyoruz’ dedirtti. Diğer ayaklarda, zaman zaman kötü oynadık, yorgunluklar oldu, çok uzun uçuşlar oldu ama sonunda ilk 6’dayız. Kıl payı 3-2 kaybettiğimiz maçlar var, onları alsak 2. bile olabilirdik.

Haberin Devamı

GURURLU ve mutluyuz. Çünkü Milletler Ligi, çok üst düzey bir turnuva. Herkes büyük bir beklentiyle gidiyor. Umarım elimizden gelenin en iyisini yaparız, bir madalya çok istiyoruz neden olmasın.

İLK maçmız ABD, 2.’si Sırbistan. İlk 6’da her maç zorlu ama biz onlara ne kadar güçlü ve pes etmeyen bir takım olduğumuzu gösterdik. ABD’yi yenen 2 takımdan biriyiz ve Sırbistan’ı da son anlarda elimizden kaçırdık. ABD inanılmaz oynuyor, giren çıkan yedekler fark etmiyor ve bir sistemi var, herkes bu sisteme uyum sağlıyor. Sırbistan’ın da fiziksel özellikleri yüksek, özgüvenleri yüksek, Avrupa şampiyonu olmuş ekip. Biz rakibi önemseyeceğiz ama oyunumuz da çok önemli, iyi oynarsak devamı da gelir. Umarım bu maçlar güzel ve keyifli geçecek. Kazanabileceğimiz maçlar. Sahaya çıkarken ‘ABD’yi yenemeyiz, ya da Sırbistan’ı yenemeyiz’ düşüncesi olmayacak bizde. Daha önceki maçlarda da gösterdik, biz o özgüvene sahibiz. Maç maç gidip kazanmak için sahaya çıkacağız.”

Haberin Devamı

‘Meyvelerini Dünya Şampiyonası’nda toplayacağız’

“GUIDETTI, Milletler Ligi’nden ötürü idman açısından çok zorlayamıyordu, bu hafta zorladı ve çok güzel idman yaptık. Takıma katkı sağladığını düşünüyorum. Seviye anlamında bizi yükselttiğini düşünüyorum. Ağustos ve eylül ayları hem hazırlık maçlarıyla çok dolu geçecek hem de çok yoğun halter ve top idmanı yapacağız. Bu takımın çok fazla tekrar etmeye ve birlikte idman yapmaya ihtiyacı var. Milletler Ligi’nde hep beraber oynamamızın meyvelerini Dünya Şampiyonası’nda yiyeceğimizi düşünüyorum. Çünkü daha öncesinde yapılan ara ve hep beraber oynayamamamız bizi etkiliyordu. Bu yaz ana hedefimiz tabii ki Dünya Şampiyonası.”

‘1 aylık ara iyi gelecek’
“ZORLAYICI bir turnuva Milletler Ligi. 5 hafta oynuyorsunuz üstüne bir de finale kalıyorsunuz. Fiziki olarak yorulmaya alışığız ama kafa olarak da yoruluyoruz. Sabaha karşı mesela inip akşama tekrardan uçuyorsunuz, o arada 12 saatiniz var, hangi işinizi halledeceksin? O yüzden bize tatil çok lazım, temmuz ayındaki 1 aylık ara bizi olumlu yönde etkileyecektir.”

Haberin Devamı