Gazete Vatan Logo
Basketbol Lutfi Arıboğan'dan Ankara çıkarması

Lutfi Arıboğan'dan Ankara çıkarması

27 Mayıs’ta yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı’nın seçileceği seçimler öncesi Lutfi Arıboğan basketbol ailesi ile buluşmalarına Ankara’da devam etti.

Lutfi Arıboğan'dan Ankara çıkarması

27 Mayıs'ta yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nın seçileceği seçimler öncesi Lutfi Arıboğan basketbol ailesi ile buluşmalarına Ankara'da devam etti.

Başkentte gün boyu çeşitli kurumlar ile bir araya gelen başkan adayı Arıboğan, akşam ise Ankara, Aydın ve Samsunlu basketbol adamlarıyla yemekte bir araya geldi. Yemeğe Milli Takım eski Antrenörü Erdinç Talu, Türk Telekom Spor Kulübü'nden Akif Üstündağ, TED Kolejliler Spor Kulübü'nden Zeki Kerem Madenli ve Kemal Basri Yücel, Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü'nden Erdoğan Sedat Alp, Mamak Belediyesi Spor Kulübü'nden Rıza Gönlüal, Ankara Anadolu Basket Spor Kulübü'nden Ekrem Kurtçu, Turgut Özal Üniversitesi Spor Kulübü'nden Ali Kurtulan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden Alper Sedat Aslandaş ve Samsun Ses Okulları Spor Kulübü'nden Galip Asal katıldı.

Samimi bir havada geçen yemekte basketbol ailesini temsil eden kulüp yöneticileri basketbol gündemindeki sorunlar hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler ve Lutfi Arıboğan ile görüş alışverişinde bulundular.

Haberin Devamı

Lutfi Arıboğan, basketbolu basketbol ailesi ile birlikte yönetmeye talip olduklarını ve basketbolun çözülemeyecek sorunu olmadığına dikkat çekerek, "Basketbolu yönetmesi gereken kulüpler bugün için sistemin dışında duruyor. Kulüpler benim dönemimde karar mekanizmasında etkin hale getirilecek. Türk basketbolunun marka değerini hep beraber yükselteceğiz" dedi.

İdari konular dışında sportif başarı hedefleri konusuna da değinen Arıboğan, "Hem erkek hem de kadın milli takımlarının tek hedefi şampiyonluk ve olimpiyatlar olacak" diye konuştu.