Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu: "Fizik olarak tutunamadık"

Lucescu: "Fizik olarak tutunamadık"

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Lucescu: "Fizik olarak tutunamadık"

Uluslar Ligi B Grubu mücadelesinde A Milli Takım'ın İsveç'le karşılaşması sonrası teknik direktör Mircea Lucescu açıklamalarda bulundu.

Lucescu rakip takımın fizik gücüne değinirken, A Milli Takım'daki futbolcuların kendi takımlarında forma giymemesinden yakındı. İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları;

'Kendi kulüplerinde oynamayan arkadaşlarımız...'
"İlk yarıda 3 tane şansa değil, gerçekten yaratılmış 3 gol pozisyonumuz var. 2. yarıda gördük ki, kendi kulüplerinde oynamayan arkadaşlarımız, bu durumda tutunamadılar. Kendi kulüplerinde oynasalar böyle olmazdı. Tutunamadık. Rakip de bundan yararlandı. "
'Fizik olarak tutunamadık'
"Bir ekip kurmaya devam ediyoruz. 21 yaşında 3 oyuncumuz vardı bugün. Rakibimiz çok kuvvetliydi. Fizik olarak tutunamadık. Oyuncularımızın artık kendi takımlarında ilk 11'de oynaması lazım. Yediğimiz gol inanılmaz kötü. Cenk ve Çağlar umarım kulüplerinde oynamaya başlarlar. Dünkü basın toplantısında da söyledim. Umut'un dışında başka bir santrfor bulamadık. Güçlü bir milli takım için oyuncular arasında mücadele olması lazım. Kendi liginde, kendi takımlarında oynamıyor arkadaşlar."
Lucescu'nun basın toplantısı

Haberin Devamı

Lucescu, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 87. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Ömer Bayram'ı oyuna sokmasına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine, "Sol bekin çıkıp yerine bir başka sol bekin girmesinin bir önemi yok. Bu sonucu da etkileyen bir şey değildi. Sonuçta Hasan Ali Kaldırım orada gerekli git-gelleri yapamıyordu. Oyunu biraz daha ileri itmek için değişikliği yaptık. Yoksa bu değişiklik taktiksel değildi." diye konuştu.