Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kupa bu yıl bizim olacak!

Kupa bu yıl bizim olacak!

Üst üste 2. kez final oynayacak olan F.Bahçe, Sinan Erdem Spor Salonu’nda THY Euroleague şampiyonluğunu kazanmaya kararlı.

Kupa bu yıl bizim olacak!

Sarı-lacivertlilerin bugün 21.00’de oynayacağı tarihi maçtaki şampiyonluk şansını basketbolun önde gelen isimlerine sorduk. İşte yanıtları...

Merve TOY: Konsantrasyon kaybı yaşanmamalı

2012’de sezonun favorisi CSKA Moskova’yı dramatik şekilde kupadan eden Olympiakos, önceki akşam rakibine yine İstanbul’da kabus yaşattı. Finale adını yazdıran Yunan ekibi, Real Madrid’i deviren temsilcimiz F.Bahçe ile eşleşti. Benim başından beri tahminim ilk maçın kazanılması durumunda kupanın F.Bahçe’nin olacağı yönündeydi. Hala da bu görüşümü savunuyorum. Fakat Real Madrid maçında rakip adına altını çizdiğimiz tehditlerin, oyun içinde yaşanan konsantrasyon kayıplarıyla ne kadar zorlayıcı olduğunu gördük. Olympiakos gibi çok tecrübeli ve soğukkanlı rakibine karşı F.Bahçe’nin en son ihtiyacı olan şey konsantrasyon kaybı. O başarıyla yaptığı savunmayı maçın geneline yayıp, hücumda acelecilikten uzak, top paylaşımını doğru yapan bir takım bizi kupaya taşıyacak.
BU maçın favorisi ev sahibi F.Bahçe gibi görünse de hem 2012’yi hem 2 gece önceyi hem de Spanoulis gibi bir liderin önderliğindeki potansiyellerini göz ardı etmek büyük hata olur.
Murat ÖZYER: Kazanan F.Bahçe olsun
İKİ sene arka arkaya Euroleague finali oynamayı başaran F.Bahçe, bu sezon kendi evinde herkesin CSKA Moskova beklentisinin dışında Olympiakos ile İstanbul’da şampiyonluk maçına çıkacak. Ne kadar F.Bahçe’nin şampiyonluk şansı fazla olsa da Olympiakos’un CSKA Moskova’ya karşı oynadığı son 4 dakikayı hatırlayınca finalde muazzam bir mücadelenin olacağı şüphesiz.
F.BAHÇE kendinden emin, planına sadık kalan ve paniğe girmeyen bir tablo çizdi yarı finalde. Olympiakos ise maçın son çeyreğinde Spanoulis ve Printezis gibi en önemli 2 oyuncusu sahada yokken Yunanlı gençlerle favori CSKA’yı yakalamayı becererek finaldeki rakibine önemli bir mesaj gönderdi. Bugün kazananın Türk basketbolu olması dileğiyle F.Bahçe’ye başarılar diliyorum.
İhsan BAYÜLKEN: Sabret ve agresif ol
F.BAHÇE geçen sezon olduğu gibi yine finalde ve rakip kendisi gibi takım oyununu ön plana çıkaran Olympiakos. Özellikle rakibin buraları oynama tecrübesi ve inatçı karakteri ön planda olacak. F.Bahçe için ise artık şampiyonluk zamanı geldiğini düşünürsek mental olarak hazır olduğumuz maçta fiziksel olarak da özellikle son 5 dakikaya hazır girmek gerekecek.
SAVUNMALARIN ön planda olmasından dolayı hücum ribauntlarındaki agresifliği ve rakibi top kaybına sürükleme hamleleri pozisyonların artmasını sağlayacak. F.Bahçe için son söylememiz gereken ise rakibin geri adım atmayan oyunu karşısında düzenden uzaklaşmadan sabır göstermek olacak.

Haberin Devamı