Gazete Vatan Logo
İngiltere Küme düşen takıma 93.6 milyon sterlin!

Küme düşen takıma 93.6 milyon sterlin!

Premier Lig’de 2018-19 sezonunda 20 kulübün elde ettiği gelirler adeta dudak uçuklattı. Dünyanın en iyi ligine sahip olan İngiltere’de Liverpool, 149.5 milyon sterlinle en çok kazanan takım olurken, son sırada kalarak ligden düşen Huddersfield bile 93.6 milyon sterlin aldı.

Küme düşen takıma 93.6 milyon sterlin!

Dünyanın en iyi ligi olarak sayılan İngiltere Premier Lig’de 2018-19 sezonun kulüpler servet kazandı. Ligde yarışan 20 takımın sezon sonunda elde ettiği gelirler ortaya çıktı. The Times’ta yer alan araştırmada, ligde ikinci sırayı almasına karşın Liverpool, 149.5 milyon sterlinle, en fazla kazanan kulüp oldu.

29 maçı yayınlanan ve 33.5 milyon sterlin TV geliri olan Kırmızılar, bu alanda zirveye çıktı. Liverpool, Şampiyonlar Ligi’nde de finale gelene kadar 107 milyon euro elde etmişti. İngiliz ekibi, bu yıl Avrupa’da en çok para kazanan takım olmayı başardı. Şampiyon olan Manchester City de 148.1 milyon sterlini kasasına koydu. Lig 3.’sü Chelsea, 143 milyon sterlin kazanırken, 4. olan Tottenham da 142.3 milyon sterlin aldı.

En ilginç detay, ligden düşen takımlar oldu. Son sırada kalan Huddersfield, 93.6 milyon sterlin elde etti. 19. sıradaki Fulham, 98.8 milyon sterlin ve 18. sırada bulunan Cardiff 99.6 milyon sterlini kaptı.

Ligde 17 takım, 100 milyon sterlini aştı.

97 puanla kaybetti

Tarihi bir sezon geçiren Liverpool, Premier Lig’de hem şanssızlık yaşadı hem de gururu tattı. Kırmızılar, 97 puan toplamasına karşın ikinci sırada kaldı. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde finale de kalan Liverpool, Jurgen Klopp ile özel bir sezon yaşadı.

Haberin Devamı

Geçen sezon da Devler Ligi’nde finale kalan İngiliz ekibi, bu sezon özellikle çok iyi bir dönemden geçti. Liverpool, 97 puanın yanı sıra sadece bir tek Manchester City’ye yenildi, evinde hiç kaybetmedi, Altın Ayakkabı ödülü Mane ve Salah’a gitti, yılın en iyi kalecisi Alisson seçildi, yılın en iyi genç oyuncusu ödülünü Arnold aldı, yılın en iyi futbolcusu Van Dijk oldu ve taraftarları ülkenin en popüler taraftarı olarak öne çıkarıldı.

(Milliyet)