Gazete Vatan Logo
İngiltere Klopp'tan futbol dünyasını şok eden açıklama!

Klopp'tan futbol dünyasını şok eden açıklama!

Liverpool'un tarihe geçen hocası futbolseverleri şaşkına çevirdi...

Klopp'tan futbol dünyasını şok eden açıklama!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un başarılı menajeri Jürgen Klopp, dünyayı şok eden bir açıklama yaptı.

Liverpool'un başına geçmesiyle birlikte kulübe tarihinin en büyük sezonlarını yaşatan tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz sezon 97 puanla ligi ikinci tamamlamış; şampiyonluğu son anda City'e kaptırmıştı.

Klopp'un öğrencileri daha sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmıştı. İstanbul'daki tarihi final ise zirve oldu. Liverpool 2019 yılını iki büyük kupayla tamamladı.

Ancak Jurgen Klopp, bugünkü açıklamalarıyla futbol dünyasını bir hayli şaşırttı.Sky Italia'dan Gianluca Di Marzio'yla bir söyleşi gerçekleştiren Jürgen Klopp'un ifadeleri şöyle;"Böyle devam etmeyi ben de istiyorum ancak 2-3 yıl içerisinde neler olabileceğini kestiremiyorum..."

"Tabii ki yüzde 100 böyle olacağı anlamına gelmez ama emeklilik kararı alabilirim. Buna şaşırmayın."

Liverpool'da Klopp'un en büyük 5 başarısı

Liverpool, son Şampiyonlar Ligi zaferini 2005 yılında İstanbul'da yaşadı. Klopp ile Liverpool, 2016'da Avrupa Ligi finali, 2018'de ise Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Kupa alamadı belki ama Liverpool'u yıllar sonra final oynayan takım konumuna getirdi.Klopp yönetiminde Firmino gerçek kumaşını gösterdi. Klopp ile geçen 3 yılda Firmino, en çok maça çıkan, en çok gol atan, en çok asist yapan oyuncu oldu. Sayılar ortada... Klopp, Firmino'yu sisteminin önemli bir parçası yaptı ve karşılığını aldı.Futboldaki en önemli şey ne? Klopp'a göre eğlenmek. Atak futbolu ile taraftarları eğlendiriyor. Liverpool'un Klopp ile sıkıcı maçı yok denenecek kadar az. Tek adam sistemi değil, takım oyununu oynatıyor.

Haberin Devamı

Liverpool, transfere para harcıyor ama alttan da iyi çıkartıyor. Sağ bek Trent Alexander-Arnold 20 yaşında, sol bek Robertson 24 yaşında. Joe Gomez ise henüz 18 yaşında ve Van Dijk ile birlikte forma giyiyor. 3 futbolcu da sanki uzun yıllar Liverpool forması giyiyormuş gibi oynuyor.

Liverpool, yıllar sonra sezona şampiyonluk parolası ile başlıyor. Anfield, şampiyonluk sesleri ile inliyor. Bunun mimarı kesinlikle Klopp...

Haberin Devamı