Gazete Vatan Logo

Kenan Sofuoğlu'ndan yarışma öncesi inceleme!

Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Motorkros Şampiyonası öncesi Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, çalışmaları yerinde incelemek için şehre gitti.

Kenan Sofuoğlu'ndan yarışma öncesi inceleme!

AFYONKARAHİSAR,(DHA)

Dünya Motokros Şampiyonası, Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteğiyle 30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında organize edilecek. Şampiyona öncesinde AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, çalışmaları yerinde incelemek için Afyonkarahisar'a geldi. Şampiyonanın yapılacağı parkur ve festival alanı gezen Kenan Sofuoğlu'na, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ve milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu da eşlik etti. Sofuoğlu ve beraberindekiler, yarış parkuruna motosikletleriyle geldi.

Alandaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan milli sporcu Sofuoğlu, şampiyonanın Türkiye acısından önemli olduğunu söyledi. Türkiye'ye, Dünya Motokros Şampiyonası'nın getirmenin zor bir şey olduğunu kaydeden Kenan Sofuoğlu, dünyanın en iyi motokros pilotlarının yarışma sayesinde Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Dünya şampiyonlukları gören birisi olarak parkur ve alanda inceleme yapmak istediğini aktaran Sofuoğlu, "Bizzat gelip çalışmaları kontrol etmek istedim. Dünyanın her yerinden sporcular geldiği zaman bu parkurda bir eksiklik görmemeli. Az çok dünya şampiyonluklarını bilen bir sporcu olarak gelip görmek istedim. Büyük bir emek sarf edilmiş. Bütün organizasyonu ayarlayıp bu anlaşmaları sağlayıp Türkiye'yi kabul ettirmek ve şampiyonaya dahil ettirmek kolay bir şey değil" diye konuştu.
Dünya Motokros Şampiyonası'nda Türkiye'yi 5 sporcunun temsil edeceğini de belirten Kenan Sofuoğlu, "Önümüzdeki yıl gençlerin de yarışabildiği bir dünya şampiyonası daha gelecek. Bunun anlamı çok büyük. Genç sporcularımızın da dünya şampiyonalarında kendilerine fırsat bulması demek. Yarın itibari ile tüm sporcular antrenman yapmaya başlayacak. Ben de 2 hafta sonra hem bir milli sporcu olarak hem de milletvekili olarak buraya gelip destek olacağım. İki hafta sonra Dünya Ralli Şampiyonası da Marmaris'te yapılacak. Türkiye motor sporlarında güzel adımlar atıyor" dedi.

Haberin Devamı