Gazete Vatan Logo

Kenan Sofuoğlu'ndan ikizlere tam destek

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda ilk iki sırayı alan ikiz kardeşler Can Öncü ve Deniz Öncü hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Kenan Sofuoğlu'ndan ikizlere tam destek

MotoGP'nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda Can Öncü'nün şampiyonluğunun ardından ikizi Deniz Öncü'nün de sezonu ikinci sırada tamamlaması motor sporları dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Dünya Supersport şampiyonluğunu 5 kez kazanan Kenan Sofuoğlu, öğrencileri Can ve Deniz'in ileride mutlaka MotoGP'de yarışacaklarını belirterek, "Bu başarı ülkemizden bir MotoGP şampiyonu çıkacağının sinyalini veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öncü kardeşleri 2011'de keşfeden Sofuoğlu, kupada şampiyonluğa ulaşan Can'ın her yarışta mutlaka podyum görerek rekor üstüne rekor kırdığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"İkizler birbirinden yetenekli. Red Bull ile beraber onlarla özel olarak ilgilenip önce Asya Kupası'na sonra da Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'na dahil ettik. Can şampiyon oldu, Deniz de hemen ardından geldi ve sezonu ikinci sırada tamamladı. İkisi de önemli başarılar elde etti."

Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda gelen bu başarının Türk halkı tarafından farkına varılmadığına işaret eden Sofuoğlu, Öncü kardeşlerin MotoGP'de yarıştıklarında farkına varılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Sofuoğlu, tüm olanaklarıyla her zaman Öncü kardeşlerin yanlarında olacağının sözünü verdi.

Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda büyük başarı elde eden genç yıldız sporcular, aynı zamanda Sofuoğlu'nun desteğiyle Moto3 Dünya Şampiyonası'nda da Red Bull KTM Ajo takımı adına mücadele edecek.