Gazete Vatan Logo
Kayseri Spor 'VAR' maça damga vurdu! Konyaspor deplasmanda güldü...

'VAR' maça damga vurdu! Konyaspor deplasmanda güldü...

Spor Toto Süper Lig'in 6.haftasında Atiker Konyaspor, deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.

'VAR' maça damga vurdu! Konyaspor deplasmanda güldü...

Spor Toto Süper Lig'de Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 6.haftasında iki 8 puanlı takım Kayserispor ve Atiker Konyaspor, Kayseri'de karşılaştı. Mücadeleyi Yatabare ve Jonsson'un attığı gollerle Konyaspor kazandı. Bu sonuçla Konyaspor puanını 11'e yükseltirken, Kayserispor 8 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçta başka gol olmayınca mücadele Konyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle bitti.

45+1'de kullanılan Konyaspor köşe vuruşunda topu önünde Jonsson, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve yeşil-beyazlılar'ı zorlu deplasmanda 2-0 öne geçirdi.

38.dakikada topu ağlara göndereö Yatabare'nin golü önce ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ancak 'VAR' aracılığıyla hakem Cüneyt Çakır orta noktayı gösterdi ve Atiker Konyaspor deplasmanda 1-0 öne geçti.

54. dakikada Lopes'e baskı yaparak topu kapan Fofana, rakibini geçerek ceza sahasına girdi. Fofana, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Kaleci Lung topa müdahale ederek gole izin vermedi.

59. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında, Lopes'in ceza alanına ortasında Umut Bulut, altıpas üzerinde topa dokunamadı ve takımı adına önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

Haberin Devamı

62. dakikada Deniz Türüç'ün sol kanattan yaptığı ortaya yükselen Kravets, kafayla meşin yuvarlağı ceza yayı üzerinde uygun pozisyonda bulunan arkadaşı Chery'ye çıkardı. Chery'nin vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

90 2. dakikada sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında, Varela'nın ceza sahasına ortasında ön direkte topla buluşan Umut Bulut'un yakın mesafeden şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

Atiker Konyaspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

2 ofsaytta 2 kez VAR'a gidildi, biri golle sonuçlandı!

Mücadelenin 24. dakikasında yaşanan bir pozisyonda Konyaspor golü attı fakat VAR'a giden Cüneyt Çakır, ofsayt düdüğü çaldı ve gol iptal edildi.

36. dakikada ise Yatabare'yle golü bulan Konyaspor'un golünü Cüneyt Çakır ofsayt kararıyla iptal etti fakat VAR ofsayt olmadığı sonucuna varınca Konya ekibi 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı