Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'a 2 Talisca parası

Kartal'a 2 Talisca parası

Devler Ligi’nde 3’te 3 yapıp kasasını dolduran Beşiktaş’ın diğer gelirleriyle kazancı, 45 milyon Euro (195 milyon TL) sınırına dayandı. Üst tur biletine çok yakın bulunan Siyah-Beyazlılar, elde edeceği gelirle Anderson Talisca’nın 22.5 milyon Euro’luk (97 milyon TL) bonservisinin 2 katını kasasına koyacak.

Kartal'a 2 Talisca parası

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda aldığı üç galibiyetle 9 puan toplayan Beşiktaş, kasasını da doldurdu. Grubun ilk maçında Porto’yu deplasmanda 3-1, Leipzig’i Vodafone Park’ta 2-0, Monaco’yu da Fransa’da 2-1 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üst üste üç galibiyet alan Siyah-Beyazlılar, bu maçların ardından 4.5 milyon Euro’yu (20 Milyon TL) performans geliri olarak kasasına koydu. Türkiye’yi Devler Ligi’nde temsil eden tek takım olan Beşiktaş, gruplara katılmaya hak kazandığı için 12.7 milyon Euro da ( 55 milyon TL) ayak bastı parası almıştı.

Kalan 3 maçta kazanç artacak

Grup aşamaları tamamlanmamış olsa da Beşiktaş, şu anki sonuçlar itibarıyla UEFA'dan 17.2 milyon Euro (74.4 milyon TL) alma hakkı kazandı. Monaco karşısında aldığı galibiyetle gruptan çıkma ihtimalini güçlendiren Beşiktaş, bir üst tura yükselmesi halinde kasasına 6 milyon Euro (26 milyon TL) daha koyacak. Kara Kartal kalan 3 maçta da alacağı her galibiyet için 1.5 milyon Euro (6.4 milyon TL), her beraberlik için de 500 bin Euro (2 milyon TL) elde edecek.

Haberin Devamı

Finansal Fair-Play anlaşması bitiyor

Siyah- Beyazlılar’ın Portekiz devi Benfica’dan kiraladığı Anderson Talisca’nın sözleşmesinde, 22.5 milyon Euro’luk (97 milyon TL) satın alma maddesi bulunuyor. 23 yaşındaki futbolcuyu sezon sonunda kadrosuna katmanın hesaplarını yapan Siyah-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi gelirleriyle Sambacı’nın bonservisinin 2 katı kazanç elde etmeye oldukça yakın... UEFA’yla yaptıkları Finansal Fair-Play anlaşmasının Haziran ayında sona erecek olmasını göz önünde bulunduran yönetim, yıldız isim için bütçesini zorlayacak.

Havuz gelirleri takımı uçuracak

Beşiktaş, UEFA’nın vereceği havuz gelirlerinin eklenmesiyle Şampiyonlar Ligi’nden elde edeceği kazancı da artıracak. Kulübün, havuz gelirlerinden de yaklaşık 22 milyon Euro (95 milyon TL) alması bekleniyor. Beşiktaş, UEFA’nın son dönemlerde para ödülünü artırması nedeniyle, bugüne dek Avrupa kupalarından en çok gelir elde eden Türk takımı olacak. Henüz önünde oynayacağı 3 maçı bulunan Siyah-Beyazlılar’ın, üst tura çıkması havuz gelirleriyle birlikte bu sezon aldığı para 45 milyon Euro’yu aşacak.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi’den prim müjdesi

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi Türkiye’yi gururla temsil ettiklerini belirtti. Dün Monaco’da basın mensuplarına konuşan Orman, “Şampiyonlar Ligi’nde en çok puan kazanan Türk takımının Beşiktaş olması, ülke insanını gururlandırıyor” dedi. Çebi, Siyah-Beyazlı oyuncuların Monaco galibiyeti nedeniyle banka hesaplarına 60’ar bin TL prim yatırılacağını belirtti.

Beşiktaş’ın hisseleri tavan yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında deplasmanda Monaco’yu 2-1 yenen Beşiktaş’ın hisseleri dün güne yüzde 3,11 yükselişle başladı. Borsa İstanbul’da işlem gören tüm spor şirketleri güne değer kazancıyla başlarken, açılışın ardından Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisseleri önceki kapanışa göre yüzde 1,56 artışla 4,57 lira seviyesinde dengelendi.

(Fanatik)